Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати проведення громадських слухань

Створено: 2018-12-20 11:16:57Оновлено: 2018-12-20 11:17:42

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у приміщенні виконкому Криворізької міської ради   (пл. Молодіжна,1) 17.12. 2018 відбулись громадські слухання з питань:

-  обговорення проекту рішення міської ради - регуляторного акта «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території м. Кривого Рогу» та аналіз його регуляторного впливу;

-  оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія проекту рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території м. Кривого Рогу».

В ході обговорення взяли участь члени територіальної громади, суб’єкти господарювання, працівники органів місцевого самоврядування, полку патрульної поліції в м. Кривий Ріг Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України,  Криворізькиого відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Основні питання, що порушувались на громадських слуханнях – посилення контролю за дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту мешканців м. Кривого Рогу від шкідливого впливу шуму за рахунок прийняття рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території м. Кривого Рогу», аналіз його регуляторного впливу та обговорення оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія проекту рішення міської ради. Наголошено, що  прийняття даного регуляторного акта забезпечить зменшення кількості скарг громадян міста з приводу порушення тиші. Озвучені розрахунки часу та коштів, що витрачатимуться громадянами та суб’єктами господарювання на ознайомлення з регуляторним актом на  подання заяви суб’єктами господарювання на проведення салютів і феєрверків у нічний час, розміри надходжень до державних та місцевих бюджетів в залежності від кількості складених адміністративних протоколів за ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення з приводу порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, а також проінформовано про відповідальність, передбачену за порушення даної норми.

Крім того акцентовано увагу, що застосування феєрверків (салютів) можливо без отримання погодження на їх проведення лише у встановлені законом  святкові і неробочі дні, День чергової річниці міста Кривого Рогу, інші свята відповідно до рішень міської ради, районних у місті рад, проведення спортивних змагань.

За результатами проведення громадських слухань усі присутні підтримали проект регуляторного акта – проект рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території м. Кривого Рогу». Запропоновано полку патрульної поліції в м. Кривий Ріг Управлінню патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Криворізькому відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області посилити роботу у напрямку швидкого та якісного реагування на факти порушення тиші громадянами міста.

Наголошено, що зауваження та пропозиції до проекту рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території         м. Кривого Рогу» та обговорення оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія регуляторного акта приймаються в термін до 04.01.2019 відділом взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату міської ради і виконкому (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 231, 236  тел. (0564) 74-88-64; 92-13-01, електронна адреса: [email protected]).

20 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради