Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі, на відміну від інших міст, зберегли всі позашкільні установи і розвивають їх, - директор ЦДЮТ «Мрія»

Створено: 2016-10-20 13:41:02Оновлено: 2016-10-20 13:44:50

В Інгулецькому районі відкрито оновлений Центр дитячої та юнацької творчості «Мрія». Завдяки виконаній в рамках соціального партнерства між містом і Південним гірничо-збагачувальним комбінатом роботі юні криворіжці - вихованці ЦДЮТ Мрія - отримали капітально відремонтовану будівлю. Оновлено фасад і фойє центру, зроблені прекрасні вітражі, замінені вікна, заасфальтована прилегла територія. Раніше за кошти міського бюджету було проведено ремонт даху. 

На відкритті Центру міський голова Юрій Вілкул сказав: «Незважаючи на хронічне державне недофінансування галузі освіти, ми не допустили скорочення  позашкільних установ. Зберегли і робочі місця педагогів, але головне - можливість для дітей розвивати свої таланти, з користю проводити дозвілля, а батькам бути спокійними за те, чим займається дитина у вільний від навчання час. Я знаю, що вихованці Центру щороку стають призерами міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських конкурсів і виставок і, сподіваюся, що ви будете радувати нас своїми успіхами і надалі».

В ЦДЮТ «Мрія» займається в 13 гуртках і творчих колективах понад 600 дітей. Все навчання для них, як і в інших криворізьких позашкільних установах - безкоштовне. Роботи гуртківців «Мрії» брали участь у пересувній виставці в країнах Європи, отримали різноманітні гранти та премії. За час роботи Центру дитячої та юнацької творчості більше 40 тисяч дітей отримали якісну позашкільну освіту.

«Ми вдячні міській владі, що в нашому Кривому Розі, на відміну від інших міст, збережені позашкільні установи і робиться все для їх підтримки і розвитку. Сьогодні здійснилася наша мрія: рідне місто і рідне підприємство подарували нам прекрасний будинок творчості та чудовий затишний двір. Тепер нам буде і комфортніше і приємніше тут займатися», - зазначила директор ЦДЮТ «Мрія» Ольга Супрун.

«ПГЗК - соціально відповідальне підприємство. І я впевнений, що ми разом з керівництвом міста реалізуємо ще багато корисних для криворіжців проектів», - сказав генеральний директор ПАТ ПГЗК Костянтин Федін.

Також в цьому році Центр «Мрія» став одним з переможців міського конкурсу «Громадський бюджет». Для реалізації проекту по створенню центру раннього розвитку для юних мешканців Інгулецького району вже виділені кошти з міського бюджету. 

Довідково
У Кривому Розі найбільша в Дніпропетровській області мережа позашкільних навчальних закладів - 40. Майже 30 тисяч криворізьких школярів мають можливість розвивати свої творчі здібності і таланти в Палацах і Центрах дитячо-юнацької творчості, станціях юних техніків і натуралістів, центрах туризму та краєзнавства, клубах юних авіаторів і моряків, дитячо-юнацьких спортивних школах. Також у місті діє програма "Нова генерація", яка спрямована на підтримку містом проектів талановитої молоді.


 


20 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради