Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг стає більш зеленим – в цьому році вже висаджено понад чотири тисячі кущів і дерев

Створено: 2016-07-20 16:57:45Оновлено: 2016-07-20 17:00:24

На нараді в мерії міський голова Юрій Вілкул зазначив: «Своїми зеленими парками і скверами, зонами відпочинку, яскравими квітковими клумбами і газонами Кривий Ріг показує приклад як насправді має виглядати промислове місто. Робота в цьому напрамку – висадка дерев, благоустрій повинна бути продовжена».

Як зазначив заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко, заходи з благоустрою та висадці зелених насаджень ведуться з дотриманням графіка.

В цьому році вже омолоджено 1050 дерев, до кінця року буде омолоджено ще тисяча. З початку року в висаджено 3130 чагарників і 900 дерев, на сотнях міських газонів засіяна трава, на 7 тис. кв. м посаджені квіти.

«Для того, щоб зелені насадження міста виглядали гарніше, і була забезпечена безпека людей, ще восени було проведено обстеження і сформовані плани робіт по обрізці аварійних і сухостійних дерев. Навіть враховуючи мінливі погодні умови, роботи виконуються за графіком. Вже проведена обрізка майже 8 тисяч дерев і прибрано 312 сухостоїв. До кінця року буде ще обрізано понад 5 тисяч дерев та вилучено близько тисячі сухостійних», - сказав Катриченко.

Заразі також проводиться покіс трави, ведеться боротьба з бур'янами та карантинними рослинами, такими як амброзія. Комунальним підприємством «Сансервис» виконано покіс трави на більш ніж тисячі гектарів міської території.

Згідно з правилами благоустрою міста, підкреслив Катриченко, боротьба з карантинними рослинами справа не лише комунальних служб, а й мешканців приватного сектору, власників земельних ділянок та об'єктів бізнесу, які повинні забезпечувати благоустрій прилеглих до їхніх ділянок територій.


 

20 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради