Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Перелік осіб зі спеціальним статусом, які звільняються від сплати адмінзбору за реєстрацію нерухомості та бізнесу

Створено: 2017-06-20 15:52:47Оновлено: 2017-06-20 15:58:27

Виконкомом Криворізької міської ради здійснюється контроль виконання та дотримання законодавства про спеціальний статус осіб при здійсненні   реєстраційних  дій щодо  таких заявників.  Тому,   міським   головою Вілкулом Ю.Г. постійно наголошується на недопустимості сплати, особами зі спеціальним статусом адміністративних зборів за державну реєстрацію.

З урахуванням зазначеного, наводимо перелік  осіб, що звільняються від сплати адміністративного збору під час проведення державної реєстрації:

1) фізичні та юридичні особи - під час проведення державної реєстрації нерухомості права на, які виникли та оформлені до проведення державної реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а саме до 1січня 2013 року;

2) громадяни, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

3) громадяни, віднесені до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно проживають до відселення чи самостійного переселення або постійно працюють на території зон відчуження,  за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали в зоні безумовного (обов’язкового) відселення не менше двох років, а в зоні гарантованого добровільного відселення - не менше трьох років;

4) громадяни, віднесені до категорії 4 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно працюють і проживають або постійно проживають на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що станом на 1 січня 1993 року вони прожили або відпрацювали в цій зоні не менше чотирьох років;

5) інваліди Великої Вітчизняної війни, особи із числа учасників антитерористичної операції, яким надано статус інваліда війни або учасника бойових дій, та сім’ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти, і прирівняні до них у встановленому порядку особи;

6) інваліди I та II груп;

7) органи державної влади, органи місцевого самоврядування;

9) інші особи за рішенням сільської, селищної, міської ради, виконавчий орган якої здійснює функції суб’єкта державної реєстрації прав.

Криворіжцям слід знати, що у разі якщо заявник бажає зареєструвати нерухомість чи бізнес у скорочені строки, то платити  доведеться  у загальному порядку у розмірі, встановленому за проведення державної реєстрації у відповідний строк.

Звертаємо увагу, що для підтвердження наявності підстав  звільнення від сплати адміністративного збору та отримання послуг, заявникам необхідно надати відповідні посвідчення (посвідчення про визнання учасником бойових дій, медична довідка та інші документи, що підтверджують спеціальний статус).

Ми працюємо для Вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49; e-mail: e-mail: vpr@kr. gov.ua.

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; тел. 493-08-28, 92-25-94, 92-13-61, 92-13-77, 92-13-89, "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

 


 

20 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради