Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул відкрив нову медичну амбулаторію, яка буде обслуговувати більше 40 тисяч жителів

Створено: 2017-06-20 11:05:53Оновлено: 2017-06-20 11:09:28

Амбулаторія номер три знаходиться в Саксаганському районі і за медичною допомогою сюди будуть звертатися жителі мікрорайону Ювілейний - вулиці Спаська, Покровська, Генерала Кузнецова, приватний сектор. Тут працюють сімейні лікарі, педіатри, гінекологи. Амбулаторія оснащена всім необхідним обладнанням, для виїзду до пацієнтів додому в розпорядженні медиків є автомобіль. Також, працює денний стаціонар.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Центру Анжеліка Логінова сказала: «В амбулаторії створені всі умови для надання первинної допомоги нашим мешканцям. Вона одна з кращих в центрі №4. Для того, щоб не стояти у черзі, криворіжці можуть записатися по телефону. Крім того, у нас в тестовому режимі запускається програма «Електронна реєстратура», яка дозволяє пацієнтові заздалегідь записатися та вибрати зручний час і день для візиту до лікаря. Відразу буде висвітлюватися на комп'ютері реєстратора сітка роботи лікарів, вільний час, який зручний для пацієнтів».

Незважаючи на серйозне недофінансування з державного бюджету, у Кривому Розі вдалося не допустити, як в інших містах, скорочень медиків та закриття лікарень. Навіть в цих непростих умовах, завдяки підтримці міської влади, лікарі отримують зарплату, сімейні лікарі - доплати за обсяг і якість роботи, в лікувальні установи купується нове обладнання і відкриваються нові амбулаторії.

Вітаючи колектив медиків і жителів Саксаганського району з відкриттям амбулаторії, мер Юрій Вілкул сказав: «Ми розвиваємо мережу амбулаторій для того, щоб забезпечити доступність медичної допомоги для городян. Ми враховуємо, щоб наші амбулаторії були максимально близько розташовані до жителів. В цьому році   відкриємо ще більше 10 амбулаторій».

Зокрема, в Саксаганському районі буде відкрито в рамках партнерства зі Світовими банком ще дві амбулаторії по вулиці Ювілейна, 8А та Шмаковська, 15.

Важливо відзначити, що амбулаторія номер три входить до Центру первинної медико-санітарної допомоги №4, який на Всеукраїнській науково-практичній медичній конференції визнаний кращим в Україні з надання первинної медичної допомоги пацієнтам.

Довідка:

З 2010 року в Кривому Розі під керівництвом Ю. Вілкула був побудований новий перинатальний центр, реконструйована радонова лікарня в 11-й міській лікарні, відкрито 38 амбулаторій сімейної медицини. Медики отримали 86 автомобілів, в тому числі - 42 «швидких» та реанімобілів марок «Пежо» і «Форд». Придбано понад дві тисячі одиниць сучасного медичного обладнання.

У тому числі - чотири комп'ютерних і один магнітно-ядерний томограф, сорок дев'ять одиниць високоточного ендоскопічного обладнання (бронхоскоп, фіброгастроскоп, колоноскоп і т.д.); цифрові мамографи; рентген-діагностичні комплекси; сучасні ультразвукові діагностичні апарати і лабораторні аналізатори та ін. Найсучаснішим обладнанням, в тому числі апаратами штучного дихання, що дозволяють рятувати новонароджених з критичною вагою в 500 грам, обладнаний пологовий будинок №1, новим обладнанням оснащене пологове відділення лікарні №7. Завдяки цьому з 2010 року в місті більш ніж в два рази знизилася дитяча смертність.


 

20 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради