Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул дав старт першому волейбольному турніру на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Створено: 2018-04-20 16:43:47Оновлено: 2018-04-20 16:48:26

У Кривий Ріг приїхали  відомі спортсмени з багатьох міст України, щоб взяти участь у турнірі з волейболу на Кубок міського голови на знак вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

У змаганнях беруть участь 18 ветеранських команд з Кривого Рогу, Дніпра, Кропивницького, Києва, Харкова, Тернівки, Першотравенська, Кам'янського, Нової Каховки, Бердянська. Спортсмени виступають у чотирьох вікових категоріях. Чоловічі: 40+, 55+, 60+, а також жіночі 35+ та 50+. Турнір буде проходити два дні на трьох спортивних базах міста: дитячій юнацько-спортивній школі №10, у спортивному залі Криворізького національного університету та в палаці спорту «Локомотив».

Міський голова Юрій Вілкул привітав учасників першого міського турніру на гостинній криворізькій землі, побажав їм спортивних перемог, гарного настрою і найголовніше – приємного  гспілкування з колегами. «Адже головна ідея турніру – за допомогою спорту об'єднати мужніх, сильних духом людей, які пройшли випробування Чорнобилем. Впевнений, що він стане традиційним і буде збирати спортсменів-ветеранів з усієї України», - підкреслив Ю. Вілкул.

Гравець команди м. Кам'янське Світлана Дяченко сказала: «Із задоволенням відгукнулися на запрошення взяти участь у такому турнірі. Кривий Ріг дуже радо нас зустрів, відмінна організація. Ми приємно здивовані, яку велику увагу керівництво міста приділяє підтримці спорту. У вас стільки проходить змагань, турнірів різного рівня, будуються спортивні майданчики, ремонтуються ДЮСШ. Видно, що спортивний рух в Кривому Розі розвивається і найголовніше - в цьому зацікавлене місто!».

Нагородження переможців турніру відбудеться 21 квітня на трьох спортивних базах: у палаці спорту «Локомотив» з 14.00; спортивний зал КНУ з 15.30; ДЮСШ №10 з 17.00.

Важливо відзначити, що в Кривому Розі працюють всі 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 90 спортивних клубів та колективів фізичної культури у яких різними видами спорту займається майже 28 тисяч чоловік, з них ігровими видами спорту понад 9 тисяч чоловік в т. ч. волейболом більше 1000 спортсменів.

Протягом останніх семи років за рахунок міського бюджету цілеспрямовано проводяться капітальні ремонти комунальних спортивних приміщень  дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста.

З 2017 року за ініціативи мера Юрія Вілкула виплачується муніципальна стипендія кращим спортсменам та тренерам за досягнення на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. За підсумками спортивного року її отримали 84 чоловіка (48 спортсменів і 36 тренерів).

20 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради