Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Як оформити право на землю під багатоквартирним будинком в Україні в 2018 році: покрокова інструкція

Створено: 2018-03-20 13:31:11Оновлено: 2018-03-20 13:32:17

Діючим законодавством передбачено можливість оформлення жителями багатоповерхових будинків речових прав на прибудинкові земельні ділянки, у зв’язку з чим виконавчий комітет Криворізької міської ради доводить до відома мешканців міста інформацію про те, як і навіщо реєструвати зазначені права.

До земельних ділянок багатоквартирного будинку відносяться:

• земельна ділянка, на якій розміщено житловий будинок;

• земельна ділянка, на якій знаходяться будівлі і споруди, необхідні для обслуговування такого будинку (котельні, сміттєзбірники, тощо);

• прибудинкова територія.

Реєстрація права на прибудинкову земельну ділянку надає мешканцям багатоповерхівки багато переваг. З моменту реєстрації у співвласників виникають можливості огороджувати прибудинкову територію; встановлювати дитячі майданчики, велопарковки, шлагбаум при в’їзді у подвір’я тощо.

Для реєстрації права постійного користування земельною ділянкою під багатоповерховим будинком необхідно звернутися до управління з питань  реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» чи його територіальних підрозділів, або до інших акредитованих суб’єктів, та надати наступні документи:

-   рішення міської ради про надання в постійне користування земельної ділянки;

-   квитанцію про сплату адміністративного збору;

-   документ, що підтверджує повноваження особи діяти від інших осіб (у разі подання документів уповноваженою особою).

Процедура реєстрації права постійного користування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно займає до 5 робочих днів. За результатами розгляду заяви суб’єкту звернення видається витяг з Державного реєстру прав, що підтверджує наявність права постійного користування земельною ділянкою.

Звертаємо увагу криворіжців! Подавати витяг про реєстрацію землі у Державному земельному кадастрі не потрібно. Адже державний реєстратор самостійно перевіряє відомості про земельну ділянку шляхом безпосереднього доступу до Державного земельного кадастру.

 Ми працюємо для Вас!
Наші контакти:

 • Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;    e-mail: [email protected].

 • Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

20 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради