Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Такої комплексної допомоги учасникам АТО, як у Кривому Розі, в інших містах немає, - ветеран АТО Сергій Турчин

Створено: 2017-03-20 12:24:12Оновлено: 2017-03-20 12:30:03

З Кривого Рогу на реабілітацію в один з кращих санаторіїв Нижньої Сілезії - «Лендек-Здруй» вирушили ще 32 криворізьких воїна АТО

Це вже друга група військовослужбовців-криворіжців, яка відправилась на оздоровлення та проходження комплексної реабілітації у Польщі.

Один з учасників групи, ветеран АТО Роман Журавель сказав: «Ми дякуємо місту, меру Юрію Вілкулу за підтримку і турботу про земляків - воїнів АТО. Час зараз непростий і знайти, викроїти з сімейного бюджету гроші на поїздку до санаторію дуже складно, практично нереально, тим більше за кордон. А у нас, місто взяло на себе всі витрати на оформлення віз, проїзд і реабілітацію. Нам сказали, що в Польщі для нас буде екскурсія - і все це безкоштовно. Я спілкувався з хлопцями, які вже повернулися з санаторію - вони дуже задоволені, як організацією поїздки, так і курсом реабілітації».

Нагадаємо, що в рамках підписаної угоди про співпрацю між Кривим Рогом і воєводством Нижньої Сілезії учасники АТО проходять реабілітацію в одному з кращих санаторіїв Європи - «Лендек-Здруй». Для хлопців-криворіжців це лікування безкоштовне: 50% фінансування бере на себе міська влада, решта 50% - польська сторона.

Перший заступник мера Євген Удод сказав: «Ми вибираємо кращі курорти, де наші хлопці зможуть пройти найбільш якісний і ефективний курс реабілітації. Також, готуємо в місті цілий комплекс заходів, спрямованих на оздоровлення та лікування воїнів АТО. Для цього в травні буде відкритий перший в Україні центр реабілітації учасників бойових дій. З воїнами працюватимуть кращі психологи та лікарі».

Сергій Турчин ветеран АТО зазначив: «Спілкуємось з товаришами з інших міст, і вони нам по-доброму заздрять. Такої комплексної допомоги учасникам АТО, як у Кривому Розі, в інших містах немає. У них не виплачується матеріальна допомога на оздоровлення, на вирішення побутових проблем, а у нас це все працює практично з перших днів проведення АТО».


 

20 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради