Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі міська влада не дозволила уряду залишити вчителів і працівників шкіл без зарплат, - Т. Брусник

Створено: 2016-12-19 12:32:03Оновлено: 2016-12-19 12:34:30

Голова міської громадської організації по захисту прав дітей – інвалідів Тетяна Брусник сказала: «На державному рівні скорочено фінансування освіти. Кошти передбачені лише на оплату праці педагогічних працівників. Ні на технічний персонал, ні на ремонт, ні на витратні матеріали не дали ні копійки. І навіть на зарплату для вчителів по Кривому Рогу недофінансували 23 млн. грн. У підсумку 1300 співробітників шкіл могли залишитися без зарплати. Тому місто візьме на себе ці витрати по утриманню загальноосвітніх шкіл, інтернатів. А всього на освіту передбачається спрямувати 33% від міського бюджету на 2017 рік».

Тетяна Брусник також зазначила, що буде повністю забезпечена заробітна плата працівникам з урахуванням її підвищення. Крім цього, міський голова Юрій Вілкул поставив завдання зберегти в Кривому Розі на максимальному рівні (у розмірі 20%) надбавку за престижність праці педагогічним працівникам. Буде збережено безкоштовне харчування учнів 1-4 класів в загальноосвітніх установах, безкоштовне харчування учнів з багатодітних сімей, які опинилися у скрутному становищі, дітей студентських сімей, дітей та учнів, батьки яких задіяні або загинули в зоні проведення антитерористичної операції.

В цілому, 76,5% бюджету міста в 2017 році буде спрямовано на соціальну сферу. За дорученням міського голови Юрія Вілкула в проекті збережено всі міські соціальні програми, пільги на проїзд, безкоштовне харчування учнів початкових класів.

Також в 2017 році, у зв'язку зі зростанням тарифів і численними зверненнями мешканців, буде продовжена програма мера з матеріальної допомоги криворіжців 500 грн.

На відміну від інших міст, у Кривому Розі в наступному році не тільки збережені всі види соціальної допомоги учасникам АТО і їх сім'ям, але й передбачена нова допомога на оздоровлення в цілях адаптації і відновлення здоров'я за медичними показаннями.

Депутати будуть приймати бюджет міста на 2017 р. на пленарному засіданні, яке відбудеться 21 грудня 2016 р.


 

19 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради