Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Якби не гроші міського бюджету, діти з онкологією та іншими важкими захворюваннями, залишилися б без ліків і медичного харчування, - головний лікар лікарні № 16

Створено: 2016-12-19 12:36:58Оновлено: 2016-12-19 12:37:51

Міський бюджет – єдиний захист від знищення медицини

У Кривому Розі на охорону здоров'я планується спрямувати майже 15% міського бюджету-2017. «Як і в минулому році, з державного бюджету медицина значно недофінансовується. Але в наступному році, на відміну від 2016, на міський бюджет перекладені ще й витрати галузі на комунальні послуги та енергоносії. За урядовими розрахунками по місту треба скорочувати майже 1400 ліжок. Тому, щоб не допустити цього, ми підтримуємо пропозиції Юрія Вілкула про дотації медичних установ з міського бюджету», - сказав головлікар міської лікарні №16 Ігор Криштопа,

Також, за рахунок коштів з міського бюджету буде забезпечено медикаментами та засобами пільгова категорія населення. У тому числі: придбання лікувального харчування для дітей з онкологічними захворюваннями і хворих на фенілкетонурію (рідкісне захворювання обмінної системи); місто виділяє кошти для проведення туберкулінодіагностики дітей, а також для придбання дитячого харчування малозабезпеченим та дітей ВІЛ-інфікованих матерів. Також будуть купуватися продуктові набори для хворих на туберкульоз.

В цілому, 76,5% бюджету міста в 2017 році буде спрямовано на соціальну сферу. За дорученням міського голови Юрія Вілкула в проекті збережено всі міські соціальні програми, пільги на проїзд, безкоштовне харчування учнів початкових класів.

Також в 2017 році, у зв'язку із зростанням тарифів і численними зверненнями мешканців, буде продовжена програма мера з матеріальної допомоги криворіжців 500 грн.

На відміну від інших міст, у Кривому Розі в наступному році не тільки збережені всі види соціальної допомоги учасникам АТО і їх сім'ям, але й передбачена нова допомогу на оздоровлення в цілях адаптації і відновлення здоров'я за медичними показаннями.

Депутати мають прийняти бюджет міста на 2017 р. на пленарному засіданні, яке відбудеться 21 грудня 2016 р.


 

19 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради