Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Підбито підсумки першого етапу конкурсу проектів місцевого розвитку `Громадський бюджет-2018`

Створено: 2017-10-19 11:22:02Оновлено: 2017-10-19 11:26:51

17 жовтня 2017 року відбулося засідання ради з проведення конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет", реалізація яких планується у 2018 році.

Відкриваючи засідання голова ради конкурсу, заступник міського голови Андрій Полтавець зазначив, що 13 жовтня 2017 року завершився прийом конкурсних пропозицій від авторів проекту, які подали свої заявки на участь у конкурсі. Раді відмітити, що активність криворіжців під час формування та подання конкурсних заявок продовжує зростати. Кількість поданих конкурсних пропозицій порівняно до минулого року зросла майже вдвічі. Ми Відверто раді, що городяни, побачивши на власні очі результати реалізованих у попередніх роках проектів формують нові плани, активізуються. Таким чином збільшується рівень конкуренції між проектами.

Всього на розгляд до електронної системи "Громадський проект" надійшло 145 проектів на суму понад 70 млн.грн (фонд конкурсу – 15 млн.грн.), у той час як відповідно до вимог пункту 7.7. Положення про порядок проведення конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет" (подача в паперовому та електронному вигляді) було подано   132 конкурсних заявки.

Найбільш активними є мешканці, які планують реалізувати свій проект у Саксаганському районі – 37 проектів, тобто четверта частина від загальної кількості поданих проектів, Інгулецького – 23, Центрально-Міського – 20, Покровського – 20, найменше від Тернівського – 9. Крім того, 4 загальноміських проекти.

Проекти подані громадою міста дуже різноманітні, стосуються як підтримки освітніх ініціатив, енергозбереження, культурних проектів та фестивалів, низка проектів пов’язаних з підтримки фізичної культури та різних видів спорту (футболу, гандболу, регбі, футзалу, волейболу), благоустрою міста тощо.

На засіданні ради з проведення конкурсу було затверджено склад двох експертних груп, що будуть розглядати проекти разом з головними розпорядниками коштів міського бюджету. По завершенню експертизи проектів, проекти допущені до голосування будуть представлені на розгляд та голосування громадськості, голос якої стане вирішальним в отриманні фінансових ресурсів з міського бюджету на реалізацію проектів.

Зі змістом поданих конкурсних пропозицій та ходом їх розгляду можна ознайомитися на сайті http://gb.kr.gov.ua у розділі "Подані проекти".


 

19 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради