Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До уваги суб’єктів господарювання!

Створено: 2017-09-19 08:38:44Оновлено: 2017-09-19 08:41:19

Виконкомом Криворізької міської ради ухвалено рішення від 13.09.2017 №391 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 23.05.2017 №253 «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва» (оприлюднено 19.09.2017 у міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційній сторінці виконкому Криворізької міської ради http://kr.gov.ua).

Яким передбачається:

- зменшення терміну прийняття документів на конкурс проектів зі створення нових робочих місць (надалі – конкурс) з 20 робочих днів до 10. Це сприятиме збільшенню кількості конкурсів;

- учасників конкурсу визначати переможцями при створенні нових робочих місць з урахуванням:

  • пріоритетних напрямів діяльності (виробництво будівельних матеріалів, розвиток високотехнологічного машинобудування, ІТ-сфери, транспорту й логістики);
  • інших видів діяльності (КВЕД ДК 009:2010), при цьому береться до уваги найбільша кількість балів, визначених у листі рейтингової оцінки пропозиції учасника конкурсу. При набранні декількома учасниками найбільшої однакової кількості балів за одним видом діяльності, вони визнаються переможцями. Це сприятиме більшої кількості переможців конкурсу та створення нових робочих місць.

Відбір проектів наданих суб’єктами господарювання малого й середнього бізнесу здійснюється на конкурсній основі комісією (рішення виконкому міської ради від 14.03.2017 № 113, зі змінами.

Учасникам конкурсу за кожне створене нове робоче місце додається по 1 балу.

Суб’єкти господарювання, які створять нові робочі місця для молоді, яка не більше трьох років тому здобула освіту у вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації; громадян на перше робоче місце; особам з числа учасників антитерористичної операції на сході України; громадянам з числа  внутрішньо переміщених осіб, отримують ще додаткові бали.

На часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами,  що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва мають право суб’єкти господарювання, крім тих, що визначені ст.13 Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» (кредитні, організації, інвестиційні фонди, здійснюють виробництво та/або реалізацію зброї, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, обмін валют, надання в оренду нерухомого майна, визнані банкрутом, перебувають в стадії припинення, мають заборгованість перед бюджетом, подали завідомо недостовірні відомості і документи тощо).

Для участі у конкурсі необхідно подати такі документи:

-   заяву на участь у конкурсному відборі проектів зі створення нових робочих місць;

-  проект зі створення нових робочих місць;

- копію кредитного договору або письмову згоду на кредитування проекту зі створення нових робочих місць з банківською установою (у якої держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу та/або голосів). Телефон для довідок: (0564) 74 70 63, 92 25 89.

Додаткову інформацію можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради: пл.. Молодіжна, 1, каб.513, 512 тел. (0564) 74 70 63, 92 25 89.

Управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради

19 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради