Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі розпочато роботу над новою програмою соціальної підтримки криворіжців

Створено: 2017-08-19 13:30:00Оновлено: 2017-08-21 13:51:39

На останній сесії міськради багато суперечок викликало питання щодо видів та розмірів соціальної допомоги окремим категоріям криворіжців. Щоб вирішити питання системно і врахувати інтереси всіх категорій – учасників АТО і їх родин, афганців, чорнобильців і т. д. - за розпорядженням мера Юрія Вілкула за підтримки громадських організацій створена тимчасова робоча група.  

До складу робочої групи увійшли представники міських громадських організацій: ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО, колишніх працівників Міністерства внутрішніх справ, а також депутати міськради.

На першому засіданні групи начальник управління праці та соцзахисту населення Інесса Благун сказала: «Щорічно в Кривому Розі приймається міська програма соціального захисту окремих категорій громадян. До прикладу, в минулому році на програму підтримки воїнів АТО та їх сімей було направлено понад 19 млн. грн., а на соціальну підтримку ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС - 2,2 млн. грн., воїнів-інтернаціоналістів та їхніх рідних – трохи більше 700 тис. грн. Як бачимо, розрив між розмірами допомоги значний. Вже зараз працюємо над новою програмою соцзахисту. Мером було поставлено завдання - максимально врахувати потреби всіх категорій і збалансувати розміри виплат. При цьому – і це принципова позиція міської влади - менше вони не стануть, а соціальні програми скорочені не будуть».

Секретар міськради, голова робочої групи Сергій Маляренко зауважив: «Повинна бути знайдена та «золота середина», при якій все буде справедливо. Ми розуміємо, що така допомога вкрай необхідна людям, вона буде й надалі надаватися містом».

Учасниця робочої групи, голова Комітету солдатських матерів Криворіжжя Наталія Король підкреслила: «Міська влада ще з 2014 року надає величезну допомогу учасникам АТО і їх рідним. Тому, впевнена, в спокійному нормальному діалозі будуть знайдено і правильні рішення на майбутнє».

За підсумками наради управління соцпраці надано доручення підготувати для членів робочої групи інформацію щодо кількості пільговиків за категоріями, розмірами і видами соціальних виплат як у Кривому Розі, так і в інших містах України. На основі цієї інформації члени групи продовжать роботу найближчим часом.

 

19 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради