Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Нам надає силу системна підтримка, яку ми отримуємо від рідного міста, - бійці 17 танкової бригади

Створено: 2016-08-19 15:38:07Оновлено: 2016-08-19 15:44:01

Міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям передав чергову допомогу землякам-танкістам, які служать в зоні АТО. Від імені міського голови Юрія Вілкула заступник начальника штабу Костянтин Бєліков привітав особовий склад бригади з 76-ю річницею створення підшефної Кривому Рогу 17 танкової бригади та вручив міські нагороди. Командир 1 танкового батальйону Ярослав Сидоров був нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» III ступеня.

Представники міського штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям приїхали на місце дислокації 17 танкової бригади в зоні проведення АТО, де несе службу основна частина особового складу. К.Бєліков привіз бійцям допомогу, укомплектовану за особистими заявками військових: телевізор, продукти харчування, а також медпрепарати - протизапальної дії, перев'язувальний матеріал, кардіометаболічні препарати та інші.

"Нам надає силу системна підтримка рідного міста", - сказав командир 1 танкового батальйону Ярослав Сидоров.

Співробітник медичної служби бригади Олена Донченко сказала: «Від усієї нашої медбригади щиро вдячні керівництву Кривого Рогу за надану допомогу. Протягом трьох років ми відчуваємо постійну турботу і підтримку міської влади, земляків, а це дуже важливо для нас. Ми впевнені в тому, що поки ми виконуємо свій військовий обов'язок, наші сім'ї не залишаються без уваги в рідному місті».

Крім того, що міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям формує і системно відправляє допомогу бійцям 17 танкової бригади за місцем їх служби в АТО, місто також покращує умови перебування танкістів безпосередньо в пункті постійної дислокації на Всебратському - капітально відремонтовано дві казарми. За зверненнями керівництва бригади штабом постійно надається транспорт для перевезення військовослужбовців в зону АТО і назад. Тільки у вересні 2015 року був виділено 16 комфортабельних автобусів для перевезення демобілізованих військовослужбовців 17 танкової бригади - перевезено 1,5 тис. бійців.

Довідково:

Штаб допомоги криворіжцям - воїнам АТО був створений в липні 2014 року. За цей час Кривий Ріг передав понад п'ятсот касок, бронежилетів, кілька тисяч комплектів натільної білизни, взуття. Солдати на передовій отримали сотні тон продуктів, медикаменти, обладнання, електрогенератори, інструменти, і т.д.

Також, в 2016 році в рамках міської Програми соціальної допомоги, створеної з ініціативи мера і міської ради, солдати АТО і їх сім'ї продовжать отримувати адресну допомогу, спектр якої розширено.

У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово-комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдатів АТО Програмою також передбачено:

- Виплата 500 грн сім'ям солдатів АТО і сім'ям загиблих воїнів

- Виплата матеріальної допомоги 5 тис. грн. на реабілітацію і лікування

- Додаткова виплата матеріальної допомоги 1330 грн. на вирішення соціально-побутових проблем

- Безкоштовне харчування в дитячих садах і школах для дітей солдатів, які проходять службу АТО

- Безкоштовне оздоровлення дітей в літній період в комунальному таборі «Слава»

- Діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання

- Безкоштовний проїзд в комунальному транспорті - трамваях і тролейбусах. В тому числі, до отримання посвідчення.


 

19 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради