Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За завданням мера Юрія Вілкула для криворіжців вдосконалені і спрощені умови участі у проекті «Громадський бюджет-2018»

Створено: 2017-07-19 09:06:18Оновлено: 2017-07-19 09:09:57

З 1 вересня радою конкурсу та управлінням економіки мерії буде розпочато прийом проектів в рамках конкурсу «Громадський бюджет-2018». За завданням мера Юрія Вілкула умови конкурсу переглянуті  з урахуванням побажань громадськості, аби залучити більше учасників до реалізації  різноманітних проектів.

Третій рік поспіль громадськість міста зможе отримати підтримку з міського бюджету для реалізації своїх ініціатив.

«Досвід проведення «Громадського бюджету» показав високу зацікавленість й активність громади Кривого Рогу. У минулому році було реалізовано 46 проектів, у цьому з 82 заявок, за результатами голосування обрано 45 проектів-переможців. На даний час проекти реалізовуються . Ми раді такій активності криворіжців і готові продовжувати підтримувати їх ініціативи», - зазначив мер Юрій Вілкул.

Умови і правила проведення конкурсу, за завданням  мера, вдосконалені і спрощені. Нововведенням буде поділ проектів за обсягами фінансування на 3 категорії: малі проекти - з фінансуванням 100 тис. грн. (фонд конкурсу передбачає реалізацію орієнтовно 20 таких проектів); середні - від 101 тис. грн. до 400 тис. грн. (орієнтовний фонд конкурсу - 5 млн. грн.); великі проекти - з фінансуванням від 401 тис. грн. до 1 млн. 400 тис. грн. (орієнтовний фонд - 8 млн.грн.). Це дозволить втілити більшу кількість проектів. Так, буде зменшений відсоток (з 10% до 5%), пайової участі для конкурсантів другої категорії. Це розширить можливості для учасників і збільшить їх кількість.

Буде подовжено період голосування за проекти з 15 до 20 днів. Учасники зможуть більш ефективно презентувати свої проекти громаді, а жителі отримають більше часу для голосування. Уже в серпні для учасників конкурсу будуть проведені семінари та тренінги. Крім того, для інформаційної підтримки конкурсантів і публічної презентації конкурсних пропозицій, під час голосування, пройде «Ярмарок проектів» за участю підприємців міста.

Довідково:

Кривий Ріг один з перших в Україні почав системно реалізовувати європейський проект «Громадський бюджет». Його суть полягає в тому, що з міського бюджету виділяється певна сума на реалізацію проектів розвитку міста, а які проекти будуть реалізовані, вибирають самі жителі.

Проекти розвитку міста пропонує громадськість міста, а жителі голосують на сайті міської ради, які проекти, на їх погляд, найбільш актуальні. Після цього проекти-переможці отримують фінансування з міського бюджету.

Всі ініціативи криворіжців, переможців конкурсу «Громадський бюджет 2016» вже працюють на розвиток міста і були високо оцінені самими жителями. Так, в місті з'явилися 5 спортивних і дитячих майданчиків, 2 упорядкованих зони відпочинку, в одинадцяти ОСББ встановлено енергозберігаючі вікна, відкритий дитячий центр і студія і багато іншого.


 

19 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради