Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Завдяки партнерству мерії Кривого Рогу та німецького фонду GIZ будуть відремонтовані два ВНЗ і три школи

Створено: 2017-05-19 17:23:33Оновлено: 2017-05-19 17:25:34

Роботи проводяться в рамках підписаного мером Юрієм Вілкулом Меморандуму про співпрацю з німецьким фондом GIZ.

Вже розпочато будівельні роботи в юридичному інституті МВС, Національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, які зараз знаходяться у Кривому Розі, а також  в 58 і 76 школах. Зараз готується проект по ремонту школи № 1.

Міський голова провів робочу зустріч з менеджером проектів GIZ в Україні Олегом Флітером та керівництвом шкіл №1 і №20. Сторони обговорили ключові напрямки  виконання ремонту навчального закладу.

Олег Флітер сказав: «Завжди із великим задоволенням відвідую ваше місто. Півроку тому був підписаний  Меморандум про співпрацю мерії з нашим фондом. І вже зараз ми перейшли від проектів і креслень до конкретних робіт».

Юрій Вілкул наголосив: «Разом з вами ми провели серйозну роботу щодо будівництва модульного містечка для переселенців. Він – один з кращих в Україні. Ще один із спільних напрямків нашої роботи з GIZ – це реалізація комплексних проектів по освіті і соціальній сфері. Ми залучаємо у розвиток міста кращий європейський досвід та практики».

Німецький партнер Кривого Рогу фонд GIZ бере на себе зобов'язання з проведення ремонту в школі №1: буде зроблено новий дах, утеплений фасад, облаштований багатофункціональний зал для заняття спортом і творчих виступів учнів.

«Минулого тижня я зустрічався з генеральним консулом Німеччини Вольфгангом Месингером. Він підтвердив наміри і бажання німецької сторони зробити в Кривому Розі один з найкращих навчальних закладів з поглибленим вивченням іноземних  мов. Це дійсно європейський рівень та підхід до поліпшення якості освіти», - зазначив мер.

За рахунок міського бюджету буде придбане  нове сучасне обладнання, відремонтовані внутрішні приміщення. Також, на прохання керівництва школи, міський голова Юрій Вілкул дав завдання включити в проект ремонт їдальні.

Важливо відзначити, що Кривий Ріг успішно співпрацює з багатьма міжнародними інституціями. Зокрема, в рамках меморандуму зі Світовим банком  буде відремонтовано 10 амбулаторій сімейної медицини. Триває робота з Європейським інвестиційним банком в рамках програми будівництва 20 блочно-модульних  котелень. Також, у Кривому Розі діє програма "Громадський бюджет", розроблена на основі європейських практик, що дозволяє громадським організаціям отримувати фінансування з міського бюджету на реалізацію проектів розвитку міста. Цей проект діє у більшості провідних європейських міст.


 

19 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради