Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізька міська рада увійшла в ТОП-3 переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Створено: 2014-12-18 14:40:23Оновлено: 2014-12-22 09:45:39

16 грудня у Києві відбулася підсумкова конференція конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Організатори заходу -  Кабінет Міністрів України спільно із Департаментом демократичних інститутів та врядування генерального секретаріату  ради Європи. 

Криворізька міська рада представляла на конкурсі 2 проекти: «Реконструкція  тепло розподільних  пунктів  котельні шахти «Гігант» КПТМ «Криворіжтепломережа» та «Віртуальний бізнес – інкубатор на порталі «Криворізький ресурсний центр».

Криворізькі практики відзначені як одні із кращих у номінаціях -  «Енергозбереження та енергоефективність» і «Влада та бізнес: сприяння, партнерство».

«Це говорить про те, що Кривий Ріг у цих напрямках  має досить високий рейтинг, як місто європейських стандартів,- зазначив заступник міського голови Григорій Вербицький,- на конференції також було підкреслено, що переможці конкурсу є лідерами в гармонізації  дій на місцях  органів місцевого самоврядування з  практиками,  що існують в Європейському  Союзі».

Додатково:

Проект "Віртуальний бізнес – інкубатор на порталі "Криворізький ресурсний центр"

На виконання Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу до 2015 року півтора роки тому виконкомом Криворізької міської ради було створено та розпочато роботу Віртуального бізнес-інкубатора на порталі «Криворізький ресурсний центр».

Віртуальний бізнес-інкубатор  допомагає  підприємцям-початківцям  розпочати свій бізнес і відкрити власну справу при відсутності практичного досвіду; завдяки розміщеним алгоритмам дозволяє «крок за кроком» пройти всі етапи становлення бізнесу – від реєстрації до безпосереднього відкриття об'єкта залежно від місця його розташування та спеціалізації, заощаджуючи при цьому кошти і час; дає можливість одержати консультацію досвідчених фахівців з питань ведення бізнесу – керівників галузевих рад підприємців, в режимі оф-лайн.  

На сьогодні  бізнес-інкубатором вже скористалось понад 13  тисяч відвідувачів.

 Проект "Реконструкція теплорозподільних пунктів котельні шахти "Гігант" КПТМ "Криворіжтепломережа"

Період впровадження проекту: червень 2012 р. –  грудень 2012 р.

Технічний стан ТРП №43,58,82,91 дозволяє експлуатувати їх, але більшість із них введено в експлуатацію в 1960–1970 р.р., тому потребує комплексної реконструкції.

У структурі собівартості виробництва теплової енергії питома вага енергоносіїв (природний газ, електроенергія, вода, покупне тепло) складає 85%.

На сьогодні, головна мета - модернізація існуючої системи теплозабезпечення, що, у свою чергу, призведе до підвищення рівня ефективності роботи підприємства-надавача послуг теплопостачання та поліпшення якості надання цих послуг.

Згідно з проектом на котельні підприємства упроваджено систему гідравлічного регулювання теплового потоку, головною особливістю якої є те, що при зовнішній температурі вище 4°C обсяг споживання енергії скорочується не шляхом зменшення обсягу теплоносія в мережі, а шляхом зниження температури теплоносія, що подається в систему опалення, і відповідного підвищення температури води, що повертається в котельню. У теплообміннику вода зворотного трубопроводу підігрівається за рахунок прямої подачі теплоносія, після чого повертається через тепломережу в котельню з більш високою температурою, де оператори котельні змушені скорочувати витрати газу, щоб температура в трубопроводі не піднімалася вище заданого рівня.

До модернізації в ТРП  лічильники теплової енергії були відсутні, стан теплових мереж був  критичним, про що свідчила їх зношеність з великою кількістю заплаток.

Інноваційний аспект

Інноваційність проекту полягала в тому, що на території Дніпропетровської області запропонована технологія гідравлічного регулювання теплового потоку була використана вперше.

Організацією-партнером та співвиконавцем проекту стало комунальне підприємство теплових мереж "Криворіжтепломережа".

Бюджет проекту

Загальний бюджет проекту склав 980 тис. грн., з яких: за рахунок міського бюджету – 633 тис.грн., організації-партнеру – 97 тис.грн., фонду Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування  –  250 тис. грн.

Реалізація проекту забезпечила:

- заміну 80% теплових мереж, запірної арматури та встановлено лічильники теплової енергії;

- зниження споживання природного газу щодоби (при зовнішній температурі вище 4°C) на 5-10 тис.м3;

- зменшення витрат підприємства на сплату за природний газ на  368,1 тис. грн./рік (в цінах 2012 року);

- підвищення якості надання послуг з опалення та гарячого водопостачання, про що свідчить суттєве зменшення кількості скарг споживачів послуг з теплопостачання  у 2013-2014 роках, в порівнянні з попередніми роками.

Крім того, упровадження проекту надало змогу поліпшити фінансовий стан  КПТМ "Криворіжтепломережа" та дозволило вивільнити обігові кошти для впровадження енергозберігаючих заходів на наступні роки, покращити побутові умови мешканців будинків, відвідувачів та працівників бюджетних закладів та промислових підприємств, які є споживачами котельні шахти "Гігант".

Термін окупності заходу склав 2,5 роки.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому       
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net      

       

18 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради