Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для підтримки інноваційних ідей в Кривому Розі стартував новий проект «Відкрита наука Кривого Рогу»

Створено: 2017-10-18 13:47:25Оновлено: 2017-10-18 13:52:53

В рамках програми Юрія Вілкула «Нова генерація» та Стратегії розвитку міста у Кривому Розі почав працювати новий проект «Відкрита наука Кривого Рогу». Він дозволить всім бажаючим реалізувати свої інноваційні, соціально-орієнтовані проекти.

Створення нового проекту «Відкрита наука Кривого Рогу» надасть можливість для молодих людей і тих, хто захоплюється наукою - втілити свої оригінальні ідеї на практиці та стати успішними в рідному місті, а не за кордоном. Кривий Ріг має всі умови і можливості для створення єдиного науково-технологічного простору, яке буде об'єднувати, акумулювати прогресивні ідеї, наукові та новаторські розробки.

На сайті НДІ безпеки праці та екології в гірничорудній і металургійній промисловості КНУ (НІІБТГ КНУ) всі зацікавлені можуть заповнити реєстраційну картку для участі в цьому проекті. Ця карта потрапляє до реєстру готових проектів, база яких доступна кожному. На первинній стадії, заявка буде розглянута криворізькою комісією. При позитивній оцінці, проект буде спрямований до наукових центрів європейських країн: Польщі, Німеччини, Франції. Якщо проект отримає схвалення європейських наукових центрів, і пройде так звану вторинну інкубацію, автори зможуть розраховувати на фінансування їх розробок від наукових партнерів з країн ЄС. Збір заявок учасників не має граничних термінів.

«Спільно з керівництвом міста ми працюємо над тим, щоб створити комфортні умови студентам і науково-педагогічним працівникам для реалізації їх соціальних та інноваційних проектів в Кривому Розі, із залученням європейських партнерів. Адже молодь в нашому місті дуже талановита. Нам необхідно дати їй стимул для розвитку саме в рідному місті», - зазначив Вадим Щокін професор, в.о. директора НДІ БТГ (безпеки праці та екології) КНУ.

Також, щоб з'явилося більше можливостей у молодих вчених реалізувати свої інноваційні пропозиції, місто розширює сферу зацікавлених європейських партнерів. І в цьому питанні величезну підтримку надають народні депутати Костянтин Павлов і Андрій Гальченко.

«Реалізація програми створення в Кривому Розі науково-економічного простору, об'єднає наукові та освітні ресурси міста з науковими центрами інших країн. Кривий Ріг має розвиватися і бути успішним європейським містом», - сказав Костянтин Павлов.


 

18 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради