Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До кінця року в Кривому Розі впорядкують ще 10 парків, скверів та зон відпочинку

Створено: 2016-08-18 16:32:51Оновлено: 2016-08-18 16:37:20

За завданням мера Юрія Вілкула заступник міського голови Олександр Катриченко провів виїзні наради щодо ходу робіт в місті з благоустрою скверів і парків.

Повним ходом ведуться роботи в сквері по вулиці Івана Мазепи (колишня. Бурмистенка) в Покровському районі. Тут буде встановлено зовнішнє освітлення, тротуарне покриття, встановлені лавочки та урни, розбиті квітники.

В ході виїзної наради з ремонту скверу Катриченко сказав: «На сьогодні вже замінено 50% ліній зовнішнього освітлення, виконано демонтаж старого асфальтного покриття, ведуться роботи з укладання тротуарної плитки».

Затишний, оновлений сквер в Покровському районі відкриється на початку жовтня.

Катриченко підкреслив: «Всі парки міста мають бути приведені в порядок, щоб там з комфортом могли відпочивати як дорослі, так і діти - таке завдання поставив міський голова Юрій Вілкул, і ми системно займаємося цим питанням».

Крім зони відпочинку в Покровському районі впорядковуються ще три сквери: в Центрально-Міському районі по вул. Свято-Миколаївської, в Металургійному районі - по вул. Криворіжсталі (колишня Орджонікідзе) і вул. В. Матусевича (колишня XXII Партз'їзду). Упорядковується Алея Каштанів на площі Молодіжна, вулиця Невська (Металургійний район), зони відпочинку в Тернівському районі біля палацу культури Тернівський та по вул. В. Терещенка (колиш.Федоренка); триває капітальний ремонт трьох парків - Богдана Хмельницького в металургійному районі, Ювілейного в Долгінцевському районі і дитячого парку ім. Гагаріна в Центрально-Міському. Роботи проводяться як за рахунок міського бюджету, так й за програмою соцпартнерства з промпідприємствами.

У всіх місцях відпочинку городян до кінця року встановлять додатково 400 лавок. Також, у всіх парках і скверах поставлять сучасні світлодіодні світильники. Таке освітлення не тільки робить зони відпочинку істотно світліше, але і дозволяє серйозно економити електроенергію.

За чотири роки в Кривому Розі відремонтовано 24 парки та сквери, відновлено 5 фонтанів і побудовано 2 нових, висаджено майже 9 тисяч дерев. Між Саксаганським і Покровським районами була створена нова зелена зона - Сквер Співдружності. Там встановлено освітлення, з'явилися доріжки, лавочки, дитячі майданчики. Також оновлено сквер Квітка Кривбасу в Саксаганському районі.

 


 

18 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради