Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для надання адмінпослуг жителям віддалених районів міста у Кривому Розі з`явиться «Мобільний офіс» (фото)

Створено: 2016-07-18 17:11:07Оновлено: 2016-07-18 17:21:01

За ініціативи міського голови Юрія Вілкула розроблена та затверджена програма «Мобільний офіс», яка дозволить наблизити надання адміністративних і соціальних послуг для маломобільних груп населення, пенсіонерів, інвалідів, а також для мешканців віддалених селищ міста.

В рамках пілотного проекту фахівці адмінцентрів і соцпрацівники будуть виїжджати на спеціально  обладнаному автомобілі-офісі, передусім,  у  віддалені  райони міста такі, як   с. Рахмановка, сел. Мировське, сел. Авангард та інші. Під час роботи мобільного офісу городянам можна буде оформити документи на прописку, виписку, отримання паспорта або внесення до нього змін, щодо отримання субсидій, реєстрації бізнесу, оформлення нерухомості, вирішити земельні та інші питання.

Юрій Вілкул підкреслив: «Кривий Ріг – найдовше місто Європи. Тому міська влада впроваджує проект, спрямований на спрощення процесу отримання криворіжцями адміністративних послуг. Це особливо важливо для жителів віддалених районів, а також пенсіонерів, інвалідів. Людям має бути зручно. Офіс приїде безпосередньо в район їх проживання. Це також значно прискорить процес отримання послуг».


Виїзди будуть здійснюватися за складеним заздалегідь графіком. Про режим роботи пересувних офісів населення інформуватимуть через засоби масової інформації. Автомобіль буде повністю оснащений всім необхідним: обладнанням, оргтехнікою, інтернетом, освітленням, засобами захисту і т. д.

При розробці даної концепції було враховано кращий досвід зарубіжних країн щодо поліпшення доступності адміністративних і соціальних послуг, які надаються громадянам і суб'єктам господарювання органами місцевого самоврядування.

Концепція «Мобільний офіс» затверджена рішенням виконкому і буде винесена на розгляд міськради.

18 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради