Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У 2012 році в Кривому Розі 52 лікаря розпочали перепідготовку за спеціальністю «загальна практика-сімейна медицина»

Створено: 2012-07-18 10:45:35Оновлено:

У Кривому Розі в рамках модернізації охорони здоров’я для підвищення якості та доступності медичних послуг активними темпами розвивається сімейна медицина. Зокрема триває фахова підготовка сімейних лікарів.

Наразі у Кривому Розі медичну допомогу мешканцям міста надають 18 сімейних лікарів, які пройшли фахову підготовку у 2011 році. У 2012 році розпочали перепідготовку за спеціальністю «загальна практика-сімейна медицина» 52 медичних фахівця, 8 лікарів вже пройшли перекваліфікацію.

«Професійна підготовка сімейних лікарів – це один з пріоритетних напрямків в процесі модернізації охорони здоров’я. У Кривому Розі здійснюється не тільки фахова підготовка лікарів загальної практики-сімейної медицини, а й активно впроваджується програма «місцевих стимулів», - сказав начальник управління охорони здоров’я м. Кривий Ріг Олександр Світловський.

Для залучення та заохочення сімейних лікарів у Кривому Розі впроваджується програма «місцевих стимулів», на реалізацію якої у міському бюджеті передбачено близько 8 млн грн.

Програма «місцеві стимули» – це забезпечення сімейних лікарів соціальним житлом, щорічне безоплатне оздоровлення медичних працівників та їх дітей, безкоштовний мобільний зв’язок, безкоштовне утримання дитини працівника у дитячому дошкільному закладі, надання одноразової грошової допомоги та ін.

Медичну допомогу мешканці Кривого Рогу отримують у 7 Центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), до складу яких входять 24 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Розвиток сімейної медицини у місті передбачає максимальне наближення медичного обслуговування до людей. Так амбулаторія №4 ЦПМСД №5 була відкрита у 2011 році в житловому будинку, що надає можливість мешканцям прилеглих багатоповерхових будівель отримувати медичну допомогу вчасно.

Окрім того, у Кривому Розі для підвищення якості надання медичної допомоги з міського бюджету було виділено 9,7 млн грн, у тому числі на медичне обладнання - 4,1 млн грн, на ремонти – 5,6 млн грн. Фінансування на одне відвідування в ЦПМСД збільшено у 100 раз.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради