Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі в 2018 році буде продовжена програма мера з часткової компенсації криворіжцям на оплату послуг тепло- і водопостачання

Створено: 2018-01-18 13:44:20Оновлено: 2018-01-18 13:45:42

У Кривому Розі вже третій рік поспіль працює унікальна для України програма мера Юрія Вілкула з виплат матеріальної допомоги криворіжцям. У 2017 році таку підтримку в розмірі 500 гривень отримали більше 146 тисяч сімей.

Програма захисту населення на 2018 рік передбачає кошти для виплати часткової компенсації на оплату послуг тепло - і водопостачання. Таку допомогу можуть отримати соціально незахищені категорії криворіжців: непрацюючі пенсіонери, ветерани війни і військової служби, жертви політичних репресій, чорнобильці, самотні мами (татусі), безробітні, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості більше року, малозабезпечені та багатодітні сім'ї, працівники бюджетних організацій.

«Працівники соціальних служб вже приймають такі заяви. Виплату компенсацій буде розпочато з лютого поточного року. Нагадаю, допомога надається на одне домоволодіння і на один вид комунальних послуг. Не готівкою, а відразу перераховується на рахунок підприємства-постачальника за тепло або за воду на погашення наявних боргів, або, в рахунок подальшої оплати. Сума компенсації не ділиться на частини і виплачується одноразово», - сказала директор департаменту соціальної політики Інесса Благун.

Порядок прийому документів залишається незмінним і максимально спрощеним. Щоб отримати таку підтримку міста, необхідно здати документи: заяву, копії паспорта  та  ідентифікаційного коду, а також документи, що підтверджують статус пільговика: посвідчення, студентський квиток, довідка з управління праці та соцзахисту про отримання допомоги - якщо мова йде про малозабезпечені сім'ї або  самотню маму (батька).

«Хотілося б відзначити, що за завданням мера Юрія Вілкула, для зручності жителів міста, мережу пунктів прийому документів буде вдосконалено та розширено. Зараз ця робота завершується, і про їх розташування обов'язково проінформуємо додатково. Також, нововведенням стане прийом заяв на місцях дислокації мобільного офісу, який запрацював  з кінця минулого року для мешканців віддалених районів міста», - зазначила Інесса Благун.

Детальну консультацію щодо отримання матеріальної допомоги, можна отримати в департаменті соціального захисту, адреса: проспект  Металургів, 36-б, тел. 74-66-82, а також у всіх районних управліннях соціального захисту міста.


 

18 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради