Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міська влада Кривого Рогу надає допомогу військовій частині 3011, там триває капітальний ремонт санчастини

Створено: 2016-08-17 15:51:29Оновлено: 2016-08-17 15:52:34

Перший заступник мера Євген Удод проконтролював хід виконання ремонту санітарної частини в підшефній місту військовій частині 3011. Ремонт проводиться в рамках програми соціального партнерства міста з великими промисловими підприємствами.

Для комфорту та зручності військовослужбовців в санчастині капітально відремонтують внутрішні приміщення: пофарбують стіни, стелю, зроблять необхідну обробку. Командир в/ч 3011 В'ячеслав Мельник сказав: «Ми звернулися до мера Юрія Вілкула з проханням допомогти в облаштуванні санчастини, оскільки будівля давно не ремонтувалася. Нас почули і зараз ми з упевненістю можемо стверджувати, що станом на 1 жовтня повністю оновлена санчастина буде готова до роботи».

Євген Удод зазначив: «Міська влада системно допомагає військовослужбовцям. У минулому році було відремонтовано казарму, найближчим часом зробимо освітлення на території частини, нове асфальтне покриття на плацу. Міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям, створений за ініціативи мера Юрія Вілкула передає бійцям, які несуть службу в АТО продукти харчування, одяг, засоби захисту. У нас налагоджена тісна співпраця й комплексний механізм взаємодопомоги міста та військової частини. Під особливою увагою - допомога солдатам АТО, їх сім'ям».

Протягом багатьох років місто надає шефську допомогу військової частини 3011, бійці якої не тільки охороняють громадський порядок на вулицях Кривого Рогу, а й несуть службу в АТО. Щорічно приймається міська програма по забезпеченню громадського порядку та безпеки, за якою виділяються кошти на придбання палива для автомобілів, на них військовослужбовці частини несуть чергування, охороняють спокій і безпеку городян.

Крім допомоги військової частини 3011, місто також допомагає 17-й танковій бригаді, там був організований ремонт казармених приміщень, а на базі лікарні №5 створюється центр для реабілітації бійців АТО.

Довідково:

Штаб допомоги криворіжцям - воїнам АТО був створений в липні 2014 року. За цей час Кривий Ріг передав понад п'ятсот касок, бронежилетів, кілька тисяч комплектів натільної білизни, взуття. Солдати на передовій отримали сотні тон продуктів, медикаменти, обладнання, електрогенератори, інструменти і т.д.

Також, в 2016 році в рамках міської Програми соціальної допомоги, створеної з ініціативи мера і міської ради, солдати АТО і їх сім'ї продовжать отримувати адресну допомогу, спектр якої розширено.

У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово-комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдатів АТО Програмою також передбачено:

- виплата 500 грн сім'ям солдатів АТО і сім'ям загиблих воїнів

- виплата матеріальної допомоги 5 тис. грн. на реабілітацію і лікування

- додаткова виплата матеріальної допомоги 1330 грн. на вирішення соціально-побутових проблем

- безкоштовне харчування в дитячих садах і школах для дітей солдатів, які проходять службу АТО

- безкоштовне оздоровлення дітей в літній період в комунальному таборі «Слава»

- діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання

- безкоштовний проїзд в комунальному транспорті - трамваях і тролейбусах.


 


17 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради