Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Переможцями Кубку міського голови на танцювальному турнірі Krivbass Open-2017 стали криворіжці

Створено: 2017-05-17 12:11:36Оновлено: 2017-05-17 12:13:25

У Кривому Розі пройшов 7-й відкритий чемпіонат зі спортивних бальних танців на Кубок мера Юрія Вілкула.

У цьому році в змаганнях взяла участь рекордна кількість танцюристів – більше 800 пар. Таким чином, Кубок підтвердив статус неофіційного чемпіонату України.

Володимир Шульга, головний суддя змагань сказав: «З року в рік Кривий Ріг демонструє все більш високий рівень організації та проведення турніру. В Україні зараз дуже мало спортивних змагань такого класу. Для цього необхідна хороша спортивна база і сильна тренерська школа. У Кривому Розі, на відміну від багатьох інших міст, це є. Безумовно, без підтримки мера, розуміння важливості розвитку дитячого і юнацького спорту нічого б не було. Про популярність та престиж криворізького турніру свідчить те, що з кожним роком збільшується кількість танцювальних пар, розширюється географія учасників».

У цьому році в чемпіонаті взяли участь провідні пари з 20 міст України: Одеси, Херсона, Харкова, Києва, Кропивницького, Запоріжжя, Миколаєва, Дніпра, Кам'янського, Рівного, Донецька, Кременчуга, Кривого Рогу. Кількість учасників – більше 800 пар від 5 до 25 років.

Спілкуючись з учасниками турніру міський голова Юрій Вілкул зазначив: «Ми ставимо перед собою завдання постійно розвивати, поряд з багатьма іншими, і цей вид спорту та мистецтва. Бальний танець - це не тільки  гарно та видовищно. Але, найголовніше, своєю майстерністю ви налаштовуєте на позитив, пробуджуєте почуття прекрасного в кожному з глядачів».

У кожній віковій категорії були визначені переможці. Володарем Кубку міського голови 7-го турніру Krivbass Open 2017 стали криворіжці - вихованці танцювального клубу «Мастерс» Ольга Романенко та Размік Папян.

«Ми раді, що своєю творчістю змогли підтвердити, що Кривий Ріг – танцювальна і спортивна столиця України!» - підкреслили переможці.

Довідково:

У Кривому Розі щорічно проводиться всеукраїнський, два обласних і 30 міських творчих фестивалів і конкурсів. У фестивалі «Весна Рудани» бере участь близько 200 творчих колективів різного віку. Одним із символів Кривого Рогу став молодіжний фестиваль сучасної музики «Турбофлай». У 2012 році криворізькі танцюристи перемогли у всеукраїнському телевізійному конкурсі «майдан's - 3».

17 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради