Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Змінилась площа нерухомості: що робити?

Створено: 2018-04-17 15:09:10Оновлено: 2018-04-17 15:10:49

Змінилась площа нерухомості: що робити?

 

Виконавчий комітет Криворізької міської ради систематично проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців міста з метою захисту їх прав та законних інтересів. У зв’язку з цим доводимо до відома криворіжців наступну інформацію.

Кожен бажає мати власне житло та облаштувати його за своїм смаком. Однак, на жаль, забудовники не завжди враховують побажання майбутніх мешканців приміщення. Тому багато криворіжців в сподіваннях створити комфортні умови проживання здійснюють перепланування або реконструкцію своїх квартир та житлових будинків.

Результатом проведення таких робіт зазвичай стає розходження у фактичних технічних характеристиках нерухомості та тих, що зазначені в правовстановчих документах. Хвилюватись в таких випадках не потрібно!

Зміна загальної та навіть житлової площі приміщень не вважається самочинним будівництвом, якщо:

1)       власником попередньо було отримано дозвіл на проведення будівельних робіт;

2)       здійснено будівельні роботи, дозвіл на проведення яких не вимагається (ремонтні роботи, перепланування без втручання в несучі конструкції, демонтаж перегородок тощо).

Для того щоб привести документи на нерухомість після зміни площі у відповідність між собою, необхідно внести зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Для цього власнику нерухомості необхідно звернутись до управління з питань  реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза», його територіальних підрозділів чи інших акредитованих суб’єктів, та надати наступні документи:

1)  документ, що посвідчує його особу (пред’являється при поданні заяви);

2)  квитанцію про сплату адміністративного збору;

3)  технічний паспорт на нерухомість після перепланування;

4)  декларацію про готовність об’єкта до експлуатації (підтягується у програмі автоматично, тому при поданні заяви необхідно вказати тільки номер).

За результатами реєстрації власник отримує витяг з Державного реєстру прав із зазначенням актуальних технічних характеристик нерухомості.

 

Ми працюємо для Вас!
Наші контакти:

 • Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;    e-mail: [email protected].

 • Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

17 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради