Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул відвідав у лікарні постраждалих в ДТП на проспекті Металургів

Створено: 2018-04-17 16:47:58Оновлено: 2018-04-17 16:49:46

Міський голова відвідав усіх госпіталізованих в різні відділення криворіжців у другій міській лікарні, поспілкувався з їх близькими та рідними.

«Це трагічна подія для всього міста. Зараз головне максимально допомогти всім, хто отримав травми. Медики, як я переконався, роблять все можливе. На жаль, кілька людей після операцій знаходяться в реанімаційному відділенні. Молимося і сподіваємося, що їх стан стабілізується», - сказав міський голова.

Мер міста тримає на особистому контролі надання допомоги постраждалим у страшній аварії, яка сталася вранці 17 квітня на перехресті вулиці Героїв АТО та проспекту Металургів. Для надання допомоги постраждалим залучені кращі медичні фахівці.

 Після відвідин постраждалих та спілкування з їхніми родичами мер провів оперативну нараду робочої групи з представниками АМКР, чиї співробітники загинули або постраждали в аварії та  службами міста. Надав  доручення щодо  організації подальшої допомоги потерпілим, допомоги в організації похорону сім'ям загиблих.

Завтра, 18 квітня, о 10.00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі буде проведена Панахида за загиблими в ДТП і Молебен за здоров'я постраждалих. Такі ж служби пройдуть у всі церквах і храмах Кривого Рогу.

За розпорядженням міського голови 18 квітня у Кривому Розі оголошено траур за загиблими в ДТП.

За інформацією свідків, легковий автомобіль Мазда-6 перед перехрестям пришвидшив рух, хоча виїжджав з другорядної дороги – вулиці Героїв АТО. В результаті, зіткнення з маршрутним таксі відбулося навіть не на першій, а на другій смузі проспекту Металургів, яка є головною дорогою. Маршрутне таксі від удару винесло на зустрічну смугу, де сталося зіткнення з автобусом. Загинуло 8 людей, ще 15 знаходяться у лікарні з травмами різного ступеня тяжкості, 3 проходять лікування амбулаторно.

У прокуратуру передані дані GPS контролю, який був встановлений на маршрутному таксі для контролю маршруту та швидкості руху. Швидкість маршрутного таксі в момент коли її вдарив легковий автомобіль Мазда-6, була 46 км/год. Маршрутне таксі марки Мерседес Спринтер було пасажирським, а не переобладнаним з вантажного. Згідно з техпаспортом, його місткість становить 25 пасажирів +1 водій. У момент аварії в салоні було 24 пасажири.

17 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради