Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі стартував новий конкурс для ОСББ – переможцям місто проведе ремонти будинків

Створено: 2017-01-17 12:26:51Оновлено: 2017-01-17 12:27:40

Незважаючи на те, що з липня 2015 року Уряд скасував обов'язок проведення місцевою владою капремонту в будинках, в яких утворюються ОСББ, Кривий Ріг – одне з небагатьох міст в Україні, де продовжують таку програму і підтримують людей, які створюють ОСББ. Це – принципова позиція мера Юрія Вілкула.

В рамках міської програми підтримки Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у Кривому Розі вже створено 430 таких об'єднань.

Виконком криворізької міськради підтримав пропозицію щодо проведення конкурсу міні-проектів «Мій дім-ОСББ». За його підсумками будуть проводитися капітальні ремонти обраних жителями конструктивних елементів (дахи, підвали, шви в будинках тощо) у багатоквартирних будинках, жителі яких об'єдналися в ОСББ і ще не отримували з місцевого бюджету таку допомогу.

«Не у багатьох обласних і великих містах України діють міські програми підтримки таких об'єднань. Але наш міський голова Юрій Вілкул поставив завдання, щоб криворізька програма не тільки продовжувалася, але і розширювалася. З сьогоднішнього дня ми починаємо конкурс проектів, щоб провести ремонти там, де мешканці найбільше цього потребують. Після зустрічей з головами районних ОСББ, враховуючи сьогоднішню непросту економічну ситуацію в країні, ми врахували їхні побажання і зменшили відсоток фінансової участі об'єднань у реалізації поданих ними проектів», - зазначила Світлана Сереженко, начальник відділу благоустрою та житлової політики виконкому криворізької міськради.

Передбачається, що допомога міста буде здійснюватися на умовах співфінансування (90% міський бюджет і 10% кошти ОСББ) та спрямовуватися на такі види робіт, як заміна, ремонт і ізоляція внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення, посилення несучих здібностей конструктивних елементів, заміну електрощитових і внутрішньої електропроводки. Види робіт будуть визначати мешканці на загальних зборах ОСББ і представляти їх як міні-проекти для участі в конкурсі.

Довідково:
За програмою підтримки ОСББ за останні 4 роки у Кривому Розі проведено ремонти у 103 будинках. Проведено капремонт 57 покрівель, 8 ліфтів, проведено роботи на 24 внутрішньобудинкових мережах централізованого опалення, по міжпанельним швам, заміну електромереж, оновлення фасадів будинків.

Міський бюджет також виділяє гроші, щоб мешканці ОСББ могли погасити частину кредитів на впровадження енергозберігаючих технологій - встановлення сучасних пластикових вікон, утеплення будинків і т. д.


 

17 січня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради