Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі розробляється новий Статут міста

Створено: 2017-01-17 15:06:53Оновлено: 2017-01-17 15:10:29

Розпорядженням міського голови Юрія Вілкула створена робоча група з розробки і внесення змін у Статут територіальної громади міста. Діючий статут, прийнятий у 2010 році, потребує оновлення з урахуванням законодавчих змін, у тому числі й у повноваженнях органів місцевого самоврядування, нової Стратегії розвитку міста і процесів децентралізації.

Сергій Маляренко – секретар міськради, голова робочої групи сказав: «Ми сформували збалансований склад робочої групи, щоб максимально врахувати пропозиції всіх зацікавлених у роботі над цим важливим для криворіжців документом. У групі працюють 14 депутатів міської ради від всіх постійних комісій, всіх фракцій і груп, голови районів міста, фахівці міськвиконкому, науковці, юристи, молодь. До роботи долучаються і громадські організації міста. Йде кропітке, ретельне опрацювання, обговорення і дискусії по всіх розділах Статуту».

На сьогоднішній день вже відбулося 6 робочих засідань. Розглянуті пропозиції і відпрацьована редакція всіх статей Статуту. Серед основних змін – два нових розділи: Положення про загальні збори (конференції) громадян за місцем проживання та Положення про громадські слухання.

«Хочу наголосити, що Статут територіальної громади – це її своєрідна «мала конституція» і наше завдання, щоб він увібрав у себе всі ключові моменти життєустрою міста, відображав потреби криворіжців і захищав їх інтереси», - зазначив Сергій Маляренко.

Член робочої групи, депутат міськради Валентина Абрамова зазначила: «Дуже важливо, що робота ведеться максимально відкрито. Впевнена, що в результаті ми отримаємо Статут, який повністю відповідає сучасним реаліям, а головне – інтересам жителів міста».

Нова редакція Статуту вже сформована на 90%. Триває робота над розробкою Положення про громадські слухання і вивчаються пропозиції щодо цього розділу.

Після формування остаточної редакції, проект Статуту буде винесений на обговорення всієї криворізької громади.


 

17 січня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради