Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

11 грудня на базі Криворізької гімназії №91 відбулось засідання дискусійного клубу директорів закладів освіти міста з питання «Діалоги в освіті: формування медіаосвітнього простору навчальних закладів як виклик сьогодення»

Створено: 2014-12-16 11:59:38Оновлено: 2014-12-16 12:22:59

У роботі дискусійного клубу взяли участь Ватковська Марина Григорівна, проректор з наднових систем навчання та комунікації, завідуюча кафедрою управління інформаційно-освітніми проектами КЗ «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидат філософських наук; Лаврентьєва Алла Володимирівна, менеджер із зв’язків з громадськістю компанії «Київстар» (м. Дніпропетровськ); Шустрова Ксенія Володимирівна, кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри історії України Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет»; Охримчук Наталія Володимирівна, старший редактор телебачення державного об`єднання «Криворізька регіональна державна телерадіокомпанія «Криворіжжя»; представників управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, КЗ «Інноваційно-методичний центр», заступники начальників та завідуючі районними методичними кабінетами відділів освіти виконкомів районних у місті рад, директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Віртуальне спілкування відбулось з журналістом державного телеканалу «1+1» Сергієм Єрьоменком (м. Київ).

Відкрила роботу дискусійного клубу Басова Тетяна Леонідівна, заступник начальника управління освіти і науки виконкому міськради.

На засіданні дискусійного клубу обговорювалися питання щодо інформаційного впливу засобів масової інформації на розвиток та формування життєвої позиції дітей та підлітків, виховання медіакультури сучасної людини, шляхів створення медіаосвітнього простору навчальних закладів. Про позитивний та негативний вплив ЗМІ на розвиток дитини розповіла Мотижинець Галина Михайлівна, головний спеціаліст з позашкільної освіти та виховної роботи відділу дошкільної, середньої, позашкільної освіти, виховної роботи та охорони дитинства управління освіти і науки виконкому міськради.

З питання «Медіаосвіта як одна із необхідних складових сучасної загальної освіти» виступила Ватковська Марина Григорівна, проректор з наднових систем навчання та комунікації, завідуюча кафедрою управління інформаційно-освітніми проектами КЗ «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидат філософських наук.

Про впровадження загальнонаціональної програми для загальноосвітніх навчальних закладів України «Безпечний Інтернет «Київстар» — школам» в загальноосвітніх школах міста та області розповіла Лаврентьєва Алла Володимирівна, менеджер із зв’язків з громадськістю компанії «Київстар» (м. Дніпропетровськ).

У рамках дискусійного клубу учасники переглянули фільм «Медіаосвіта Криворіжжя», фрагмент дитячої передачі «Міркувалки» та медіапрезентацію «Що таке медіаосвіта?».


 

16 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради