Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі встановили нове світлодіодне освітлення у сквері ім. Гутовского (мікрорайон Східний)

Створено: 2017-11-16 12:40:53Оновлено: 2017-11-16 12:46:14

Благоустрій скверу - це спільний проект за програмою соцпартнерства міста та підприємств компанії Метінвест. В ході капітального ремонту зовнішнього освітлення у сквері проведена заміна старих 27 опор на 30 нових електроопор з установкою 47 економних світильників.

Проведені роботи проконтролював мер Юрій Вілкул. «Ми реалізували цей проект, щоб жителі мікрорайонів Східний-2-3 отримали оновлену зону відпочинку з прекрасним освітленням і умовами для дозвілля. З 2015 року ми реалізуємо комплексну програму по установці й модернізації зовнішнього освітлення в Кривому Розі. За цей час в місті замінили 12 тисяч світильників на енергозберігаючі. Проведено реконструкції ліній освітлення на понад 15 об'єктах міста. Адже якісне сучасне вуличне освітлення - це не тільки комфорт людей, а й їх безпека, адже тут гуляє і багато дітей, матусь з колясками, літніх людей», - зазначив мер.

Встановлені сучасні лампи не тільки поліпшать якість освітлення скверу, а й зменшать споживання електрики в 3 рази, що особливо актуально в світлі підняття урядом тарифів на електроенергію.

Крім установки зовнішнього освітлення в сквері Гутовського за підтримки депутата облради Світлани Хватової проводяться роботи з благоустрою території. Висаджено понад 1,5 тис. дерев і кущів, встановлено 67 лавок і 30 урн. Також, на прохання місцевих жителів і завдяки допомозі народного депутата Андрія Гальченко, у сквері з’явився тренажерний майданчик і закрита альтанка для відпочинку літніх людей.

«Сьогодні ми бачимо результат спільної роботи міської влади і компанії Метінвест. Ми завжди раді допомагати небайдужим криворіжцям облаштовувати своє рідне місто. Яскраві світлодіодні ліхтарі роблять особливо затишним це місце відпочинку. Разом з міським головою ми вирішили не зупинятися на досягнутому і в наступному році плануємо замінити тротуарні доріжки та додати зелених насаджень», - зазначив генеральний директор ЦГЗК Дмитро Шевчик.

В рамках міської програми сучасні світильники з’являться також у сквері на Сухій Балці, по вулиці Невській, парку Рудановский (колиш. Дзержинський), зоні відпочинку на бульварі Маршала Василевського, в парку ім. Б. Хмельницького, по вулиці Ватутіна, Січеславській, в парку Північний біля кінотеатру Космос.

Довідково:

Завдяки встановленню енергозберігаючих ламп, в Кривому Розі, одному з небагатьох міст країни, забезпечується освітлення вулиць всю ніч. До кінця 2017 у Кривому Розі замінять 17 тис. 26 ламп, встановлять 2 тис. 279 світильників та 649 лед-світильників.

Це світильники або лед-лампи, в яких встановлена ​​лінза, яка дозволяє при мінімальних витратах електроенергії збільшувати площу і якість освітлення в рази. Також, ці лампи є більш міцними і довговічними. Виготовляються світильники на криворізькому підприємстві УТОС. Це один з провідних в Україні виробників світлотехніки. Випускаючи сучасну світлотехнічну продукцію, організація забезпечує місто енергоефективними приладами, працевлаштовує та надає соціальний захист інвалідам по зору.


 

16 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради