Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для прибирання тротуарів від снігу у Кривому Розі буде придбано спеціальне обладнання

Створено: 2016-11-16 14:21:16Оновлено: 2016-11-16 15:43:42

У Кривому Розі для розчищення доріг і тротуарів від снігу зарезервовано близько 100 одиниць техніки. Тридцять машин знаходяться в оперативній готовності, решта сімдесят за необхідності залучаються підприємствами.

Прибирання проїзної частини у Кривому Розі розпочалося, як тільки випав сніг. З понеділка на вівторок було висипано 4 тонни посипкового  матеріалу. У пріоритеті – круті підйоми, мости, шляхопроводи  та клеверні розв'язки до них. Буквально вчора за ніч витрачено 24 тонни посипкової  суміші, працювали навантажувачі та машини дорожні комбіновані, з допомогою яких проводиться посипання піску.

На ранок середи проїжджа частина перебувала в нормальному робочому стані, організована робота всіх служб в цілодобовому режимі, ведеться чергування.

У рамках підготовки до осінньо-зимового періоду   проведена попередня робота з урахуванням аналізу минулого зимового сезону. Заступник мера Олександр Катриченко сказав: «Дороги у місті закріплені за кожним суб'єктом бізнесу. Основні дороги та магістралі,  якими рухається громадський транспорт, у зоні оперативного реагування міста, за районами - розчищення другорядних доріг. Для якісного прибирання та швидкості розчищення доріг від снігу в цьому році місто придбало  близько 40 одиниць навісного обладнання – ковші, відвали, роторні снігоочищувачі. Що дуже важливо   для нас – обладнання дозволяє оперативно реагувати і розчищати не лише проїжджу частину, а й тротуари, на які в минулому зимовому періоді було багато нарікань від жителів».

До кінця року буде закуплено ще 20 одиниць техніки: важкі навантажувачі, комбіновані снігоприбиральні машини . «Ми зможемо ще більш якісно і швидко прибирати місто від снігу»,- зазначив А. Катриченко.

Згідно Правил благоустрою, які діють у Кривому Розі, об'єкти бізнесу, заводи, підприємства, бюджетна сфера - дитячі садки, школи, лікарні, заклади культури, зобов'язані утримувати не тільки власну територію, але й прилеглу до неї 15 – метрову зону  і тротуари.

За завданням мера у місті була створена інспекція з благоустрою і в  разі виявлення порушень Правил благоустрою, порушників будуть притягуватись до адміністративної відповідальності.

За прогнозами синоптиків, у четвер вже очікується припинення опадів  та потепління.


 

16 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради