Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі створюється Центр для реабілітації учасників АТО, якому немає аналогів в Україні, - головний лікар міської лікарні № 5

Створено: 2016-11-16 10:34:33Оновлено: 2016-11-16 10:37:37

У Центрі реабілітації воїнів АТО військовослужбовці матимуть можливість отримувати комплексну медичну допомогу - лікування, реабілітацію та консультації психологів.

У нашому місті понад 4,5 тисячі учасників АТО, близько 600 бійців мають поранення - всі матимуть можливість пройти курс реабілітації у відділенні безкоштовно. Отримати путівки воїни АТО зможуть в районних центрах первинної медико-санітарної допомоги Кривого Рогу.

Мер Юрій Вілкул проконтролював хід будівельних робіт на об'єкті. На сьогодні виконано капітальний ремонт одного крила будівлі. Тривають внутрішні і зовнішні оздоблювальні роботи: фарбування стін, укладання кахлю. Проведена заміна систем тепловодопостачання та водовідведення. Всі 174 вікна замінені на сучасні енергозберігаючі. На 80% капітально відремонтовано покрівлю. Міський голова поставив завдання прискорити подачу теплоносія в будинок, на сьогоднішній день воно подано тільки в половині приміщень. Мер поставив завдання, щоб тепло було 100% подано до 18 листопада.

Головлікар п'ятої міської лікарні Лариса Мудра підкреслила: «З міського бюджету були виділені кошти для закупівлі спеціалізованого обладнання: для розробки суглобів, тренажерів, модулів для активної реабілітації, вертикалізаторів для відновлення після травм і тренувань м'язів. З понеділка будемо отримувати меблі - приліжкові тумбочки і спеціальні ліжка нової моделі. У нашому місті буде створено Центр для реабілітації учасників АТО, якому немає аналогів в Україні».

Уже повністю змонтовані і проходять випробування вантажопідйомні ліфти. Почався монтаж ліфтів, які будуть піднімати хворих і колясочників.

Мер Юрій Вілкул підкреслив, що зараз велика увага приділяється кадровому питанню: «Для нас головне - підібрати медичний персонал, який буде якісно лікувати і допомагати нашим воїнам».

Довідково:

 З 2014 року медичну допомогу за рахунок міського бюджету в Кривому Розі вже отримали понад чотири тисячі воїнів. Бійці-криворіжці, які перебувають на обліку в амбулаторіях сімейної медицини, мають можливість отримувати ліки за пільговими рецептами, також, передбачена матеріальна допомога на оздоровлення.


 

16 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради