Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За завданням міського голови Кривого Рогу мерія максимально спростила процес отримання земельних ділянок для воїнів АТО, - Удод

Створено: 2016-08-16 13:47:48Оновлено: 2016-08-16 13:49:53

Кривий Ріг – перше місто в Україні, в якому комплексно вирішується питання надання та забудови земельних ділянок для учасників АТО. Завдяки цьому землельні ділянки вже  отримали 135 сімей воїнів АТО. Затверджена містобудівна документація ще по 542 ділянкам  Це більше, ніж в будь-якому іншому місті області. Наприклад, у Дніпрі отримали лише 67 учасників АТО.

Вся необхідна містобудівна та землевпорядна документація по ділянках  виконується за рахунок міського бюджету. Крім того, максимально простою  для військовослужбовців та членів родин  загиблих зроблена процедура переоформлення права користування на право приватної власності.
Також, за ініціативи мера Юрія Вілкула, по кожній земельній ділянці буде розроблено комплекс інженерно – технічних заходів. Мова йде про прокладення за рахунок міста всіх комунікацій, починаючи від електропостачання, освітлення вулиць, газових та водопровідних мереж, каналізації, будівництва доріг з обов'язковим влаштуванням зливової каналізації. Проектами будуть передбачені місця для підключення індивідуальних житлових забудов в районі кожної виділеної ділянки.

Перший заступник мера Євген Удод зазначив: «Уже готується такий проект по мікрорайону Східний 1-2. Крім вирішення організаційних питань, по цій ділянці було забезпечено також  рішення щодо  відведення зливових вод. Ми  розробили проект із збору дощових і талих вод у зливову каналізацію на ділянках  з подальшим скиданням води в центральні зливові мережі міста. Підкреслю - виконання цих робіт місто повністю бере на себе».

За розпорядженням міського голови ще у 2015 році створена робоча група для розгляду заяв учасників АТО, членів сімей загиблих про виділення земельних ділянок під будівництво житлових будинків, господарських будівель і споруд.

На сьогоднішній день з 200 виділених містом земельних ділянок вже робочою групою  розподілено  135. З них 117 знаходяться у користуванні, а 18 - у приватній власності. Секретар робочої групи Вікторія Неделкова зазначила: «Ми займаємося підготовкою документів  по переоформленню права користування земельними ділянками на право власності. На серпневу сесію готуємо документи   по 14 ділянках».

Міська влада працює над тим, щоб збільшити кількість земельних ділянок. На сьогодні вже затверджена містобудівна документація ще по 542 ділянках в Довгинцівському районі.

Міський голова направив лист до Міністерства оборони щодо можливості розгляду земельної ділянки на перспективу в районі колишнього військового містечка номер 33 в Довгинцівському районі. Ставиться питання про розгляд переведення  цієї території в комунальную власність з наступною передачею земельних ділянок воїнам АТО.

Рішення про виділення землі приймаються відкрито - колегіально членами робочої групи у складі якої – представники громадських організацій, ветерани, матері учасників АТО. Так, комісія прийняла рішення - в пріоритеті сім'ї загиблих, поранені,  інваліди.

За консультаціями можна звертатися до міського управління містобудування, архітектури та земельних відносин каб.№ 212а, адреса: площа Молодіжна, 1.



Довідково: Розмір ділянок визначений законодавством України. Якщо мова йде про будівництво індивідуального житла, господарських будівель і споруд – це 10 соток. Для отримання землі для індивідуального сільського господарства необхідно звертатися в управління Держгеокадастра у Криворізькому районі, фахівці якого мають базу даних вільних земельних ділянок за адресою: майдан Праці,1.Телефон 65 20 55.


 

16 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради