Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На Покрову у Кривому Розі відкриють пам`ятник легендарному Козаку Мамаю (фото)

Створено: 2016-08-16 13:42:34Оновлено: 2016-08-16 13:47:02

За ініціативи мера Юрія Вілкула в Металургійному районі у парку Героїв буде встановлений пам'ятник легендарному Козаку Мамаю. Проект реалізується не за гроші міського бюджету, а виключно на спонсорські кошти.

Автор композиції криворізький скульптор Володимир Токар сказав: «Ідея створення Козака Мамая – ще раз підкреслити, що Криворіжжя – козацький край з давніми традиціями». Сам пам'ятник висотою більше 2 метрів. Його планують встановити на  своєрідний курган  з гранітних брил з криворізьких кар'єрів. З урахуванням такого постаменту скульптура буде досягати 4 метрів.

Заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко зазначив: «Пам'ятник стане однією з прикрас парку. У минулому році тут повністю оновили зовнішнє освітлення,  капітально відремонтували  центральну алею і тепер влітку діти можуть кататися на скейтах, роликах, а взимку тут відкривається головне ялинкове містечко».

На сьогодні повністю змонтована монолітна «подушка», на якій  встановлять Козака. «Плануємо розмістити пам'ятник таким чином, щоб це було натурально, природньо. Сама скульптура вже готова.  У найближчий місяць ще довеземо камені, закінчимо роботи з благоустрою, розіб'ємо клумби навколо композиції»,- сказав А. Катриченко.

Мер поставив завдання завершити роботи у жовтні, щоб відкрити пам'ятник Козаку Мамаю на Покрову - 14 жовтня.


 

16 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради