Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Олександр Вілкул: «У першому півріччі 2012 року на Південному гірничо-збагачувальному комбінаті обсяги виробництва агломерату зросли на 18% та склали понад 1 млн тонн»

Створено: 2012-07-16 11:15:01Оновлено:

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав працівників Південного гірничо-збагачувального комбінату з професійним святом. Також цього дня в рамках другої черги реконструкції проспекту Південний міста Кривий Ріг губернатор відкрив спортивний комплекс, який складається з майданчика для міні футболу, тенісного корту та майданчика для гри «Городки».

Олександр Вілкул привітав працівників підприємства з професійним святом - Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості та вручив кращим представникам галузі Почесні грамоти та Подяки облдержадміністрації.

Звертаючись до працівників комбінату Олександр Вілкул сказав: «Ваша робота - це гордість області, це честь гірничо-металургійного комплексу Україні. Від вашої ефективної роботи залежить зміцнення промислового потенціалу та індустріальна міць нашої країни. Я дякую вам за професіоналізм, надійність та відповідальність у виконанні своїх обов'язків. Багато років тому саме на Південному ГЗК я розпочав свою трудову діяльність помічником машиніста екскаватора. Після чого ще 15 років я працював у цій галузі та став керівником великих підприємств. Для мене велика честь бути членом великої родини гірників та металургів. Бажаю нових успіхів у розвитку виробництва, яке є основою для подальшого розвитку підприємства».

Своє професійне свято ВАТ «Південний ГЗК» зустрічає з високими показниками у виробництві. У першому півріччі 2012 року обсяги виробництва концентрату зросли на 3,3% та склали 5,2 млн тонн. Зокрема, обсяги виробництва агломерату зросли на 18% та склали понад 1 млн тонн. За 5 місяців цього року до бюджетів усіх рівнів комбінатом сплачено понад 800 млн грн.

В рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на підприємстві проводиться реконструкція та модернізація виробництва, впровадження найсучасніших технологій та опанування нових видів продукції. За 5 місяців 2012 року обсяги капітальних інвестицій на комбінаті склали майже 181 млн грн, що в 1,5 разів більше ніж за відповідний період минулого року, а програмою технічного переоснащення підприємства на період 2011-2015 рр. передбачено залучити ще 2,2 млрд грн.

На Південному ГЗК середня заробітна плата складає близько 5 тис грн.

«Розвиток регіону – це спільна відповідальність влади та бізнесу. В рамках соціального партнерства Південний ГЗК бере активну участь у розвитку Кривого Рогу та Дніпропетровщини», - сказав Олександр Вілкул.

У 2011 році в рамках губернаторського проекту «Місто без околиць» була проведена перша черга реконструкції проспекту Південний міста Кривий Ріг. У її результаті покращено умови проживання більше ніж 30 тисяч жителів міста, адже проспект Південний є магістральною транспортною артерією Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На ньому розташовані найважливіші соціальні об'єкти Інгулецького району: установи медицини та освіти, органи влади, банки, об'єкти торгівлі й т.д. У рамках реконструкції проспекту Південний оновлено фасади 19-ти будинків, реконструйовано сквер біля виконкому Інгулецької районної у місті ради, майдан біля пам’ятника Воїну-Визволителю, установлено сучасну ілюмінацію, замінено зовнішнє освітлення на консольні світильники «ОНІКС-250» з натрієвою лампою. Влаштовано 8 нових зупиночних павільйонів. Споруджено футбольний майданчик, майданчик для скейтборду та танцювальний майданчик у парку ВАТ «ПівдГЗК». Оздоблено фасад цехової поліклініки комбінату з використанням енергозберігаючих технологій. Уздовж проспекту зручно й затишно розташовані куточки відпочинку з комфортними лавочками. Перебудовані та замінені на нові інженерні комунікації – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення. Також влаштовано трамвайні колії за технологією безшумного трамваю довжиною 1,56 км та повністю замінено на нову контактну мережу трамваю й тролейбуса. На ділянці 816 погонних метрів проспекту укладене нове асфальтобетонне покриття, встановлено нові бордюрні камені. Віднині проспект виглядає по-святковому. Особливо ввечері, коли вмикається модернізована сучасна ілюмінація, центром якої є відновлений сяючий фонтан.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради