Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Олександр Вілкул: «У 2010-2011 роках на «АрселорМіттал Кривий Ріг» вкладено в модернізацію виробничих потужностей понад 5 млрд грн»

Створено: 2012-07-16 11:08:34Оновлено:

Модернізація виробництва підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг» та його активна участь у рамках соціального партнерства у розвитку Кривого Рогу – позитивний приклад ефективного співробітництва влади та бізнесу з розвитку регіону та підвищення рівня соціальних стандартів. Про це сказав Олександр Вілкул у своєму вітальному слові працівникам ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості під час відвідування підприємства. Під час урочистостей губернатор вручив державні та обласні нагороди кращим працівникам підприємства.

Модернізація виробництва підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг» та його активна участь у рамках соціального партнерства у розвитку Кривого Рогу – позитивний приклад ефективного співробітництва влади та бізнесу з розвитку регіону та підвищення соціальних стандартів. У 2010 – 2011 роках у Дніпропетровській області на модернізацію підприємств ГМК було виділено понад 13 млрд грн. «АрселорМіттал Кривий Ріг» у 2010-2011 роках на модернізацію підприємства виділив понад 5 млрд грн. За 5 місяців поточного року на підприємстві уже проведено модернізацію на суму понад 1 млрд грн, що на 342 млн грн більше ніж у відповідний період минулого року. Це один з найкращих показників фінансування технічного переоснащення в Україні», - сказав Олександр Вілкул.

До знакових інвестиційних проектів «АрселорМіттал Кривий Ріг» відносяться впровадження машини безперервного лиття заготовок, що значно підвищило економічну ефективність підприємства, поліпшило технологічну структуру виробництва, збільшило обсяги випуску конкурентоспроможної продукції, значно знизило її собівартість і при цьому зменшило кількість шкідливих викидів у навколишнє середовище.

«Важливим напрямком розвитку Дніпропетровщини є зниження екологічного навантаження на навколишнє середовище промисловими підприємствами. Нашою метою є зменшити до 2015 року шкідливі викиди в навколишнє середовище на 30 %. У цій програмі активну участь беруть великі промислові підприємства, зокрема «АрселорМіттал Кривий Ріг». Це підприємство одним із перших в Україні впровадило сертифіковану систему екологічного менеджменту відповідно до вимог міжнародного стандарту ІСО 14001:2004. Щорічно від 12% до 17% загальних інвестицій на комбінаті спрямовуються на технічне переоснащення природоохоронних об’єктів підприємства. Це приклад відповідального ставлення до навколишнього середовища», - сказав Олександр Вілкул.

На «АрселорМіттал Кривий Ріг» впроваджується модернізація та будівництво установок очищення газів, очистка стічних вод, реконструкція хвостосховищ, очистка коксового газу від сірководню, пилоподавлення в доменному виробництві, рекультивація земель, введення в експлуатацію полігону для захоронення промислових відходів та відходів будівництва.

Підприємство є учасником Регіональної комплексної екологічної програми зі зменшення шкідливих викидів і скидів у довкілля та Програми з поліпшення екології Кривбасу на 2011-2022 роки, яка ініційована губернатором Дніпропетровської області Олександром Вілкулом. Ця програма є наймасштабнішою екологічною програмою в історії України. Загальний обсяг її фінансування – 11 мільярдів гривень, з яких 10 млрд грн – це кошти підприємств Кривбасу.

На Дніпропетровщині активно впроваджуються європейські практики соціального партнерства обласної влади та бізнесу.

«Соціальне партнерство – це приклад європейських практик та високої відповідальності влади й бізнесу перед жителями. У нас спільна мета – успішний розвиток міста й регіону та підвищення якості життя людей. Ключові напрямки і кроки з реалізації цих проектів визначені в Соціальних Ініціативах нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексній стратегії розвитку Дніпропетровщини», - сказав Олександр Вілкул.

Губернатор зазначив, що це, перш за все, підвищення рівня заробітної плати. Зокрема, на «АрселорМіттал Кривий Ріг» середній рівень заробітної плати у травні 2012 року склав 5652 грн. Показник у 4000-5000 грн на місяць вже сьогодні перевищено і на інших підприємствах галузі на Дніпропетровщині: Північному, Центральному, Інгулецькому, Південному гірничо-збагачувальних комбінатах, Сентравіс Продакшн Юкрейн, Криворізькому залізорудному комбінаті, Євраз-Суха Балка, Вільногірському ГМК, Нікопольському заводі феросплавів, Євраз-ДМЗ ім.Петровського та МЗ ім. Комінтерну. Це наочний приклад для підприємств у всіх інших галузях області.

Разом з цим, з надзвичайною увагою підприємства ГМК регіону ставляться до розв’язання найголовніших соціальних питань – втілюють в життя програми реконструкції житлових масивів, допомагають громадським організаціям, інвестують покращення якості системи охорони здоров’я. ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» в рамках Меморандуму про соціальне партнерство та губернаторської програми «Місто без околиць» здійснюється будівництво житла для своїх працівників. Протягом 2010–2011рр. введено в експлуатацію 449 квартир, новосели отримали й необхідну для комфортного проживання інфраструктуру: облаштовані двори, дитячі майданчики, місця для стоянки автотранспорту.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради