Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: як подати заяву про шлюб на порталі Дія

Створено: 2024-04-16 11:24:41Оновлено: 2024-04-16 11:26:56

Послуга з онлайн-подачі заяви на шлюб стає все більш популярнішою. Майже рік українці подають заяву про шлюб у «Дії» і далі просто приходять на весільну церемонію. Станом на сьогодні майже 20 000 пар молодят успішно скористалися послугою та подали заяви про шлюб на порталі «Дія».

За статистикою, найбільше заяв про шлюб через «Дію» подали у Києві, Львівській та Одеській областях. 53% заяв подають жінки. Майже порівну закохані вибирають повний обряд реєстрації та одруження без урочистостей.

Так, якщо ви хочете узаконити стосунки зі своєю другою половинкою, але з певних причин не можете піти до РАЦСу, можна подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн. Зробити це доволі просто – в кілька кліків за 15 хвилин. У «Дії» можна обрати час, місце і формат  проведення церемонії.

Щоб подати заяву про шлюб у «Дії», потрібно:

  • Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ Сім’я.
  • Обрати послугу Заява про шлюб   
  • Заповнити заяву. Тут можна обрати час та місце реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги.
  • Сплатити адміністративний збір.
  • Підписати заяву електронним підписом.

Далі ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою. Він має авторизуватися у кабінеті на порталі, перейти за посиланням з пошти та підписати заяву електронним підписом.

І готово, заяву про шлюб подано! Обраний вами ДРАЦС опрацьовує заяву протягом одного робочого дня, надішле результат розгляду заяви та деталі щодо церемонії на ваш мейл. Статус заяви перевіряйте на порталі в розділі Послуги — Замовлені послуги. Також сповіщення про результат надійде на пошту та в кабінет громадянина в розділ – Зверніть увагу.

Послугу не можуть отримати: громадяни інших країн, громадяни до 16 років, молодята без електронного підпису.

Для реєстрації шлюбу необхідно звернутись до обраного відділу ДРАЦС, адже шлюб реєструється за особистої присутності наречених.

Подати онлайн-заяву на шлюб в нашому місті  можливо до: Криворізького,  Покровського відділів ДРАЦС та відділу ДРАЦС по Довгинцівському та Саксаганському районах у місті Кривому Розі Криворізького району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Якщо Ви наважились на цей відповідальний крок, а заяву на реєстрацію шлюбу бажаєте подати особисто – то Вам до нас! Одруживишись в Центрі «Віза» та отримавши свідоцтво про шлюб є можливість після зміни прізвища скористатись зручною комплексною послугою за життєвою ситуацією «Зміна імені» і одночасно подати заяви на отримання  паспорта

громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. А також, після зміни прізвища ми запропонуємо Вам, якщо є потреба,  змінити посвідчення водія та внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань якщо Ви фізична особа-підприємець.

Запрошуємо усіх закоханих на державну реєстрацію шлюбу до Головного офісу Центру «Віза» (Центр «Дії») за адресою: пл.Молодіжна,1.

 

Ми працюємо для Вас!

                                                       

   Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):
 
e-mail: [email protected]

16 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради