Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ОСОБЛИВОСТІ РЕЄСТРАЦІЇ ГАРАЖНОГО КООПЕРАТИВУ

Створено: 2018-04-16 15:51:17Оновлено: 2018-04-16 15:55:31

Виконавчий комітет Криворізької міської ради, враховуючи активну господарську позицію мешканців Кривого Рогу, які добровільно об’єднались у кооперативи на основі членства для задоволення економічних та соціальних потреб на засадах самоврядування, звертає увагу на вимоги чинного законодавства, щодо особливостей створення та державної реєстрації обслуговуючих кооперативів.

Державна реєстрація кооперативу відбувається у загальному порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», а також Закону України «Про кооперацію».

       Відповідно до статті 7 Закону України «Про кооперацію» кооператив створюється його засновниками на добровільних засадах. Засновниками кооперативу можуть бути громадяни
 України, іноземці та особи без громадянства, а також юридичні особи України та іноземних держав, які беруть участь у діяльності  кооперативів через своїх представників. Рішення про
 створення кооперативу приймається його установчими зборами.

Рішення установчих зборів оформляється протоколом, який підписують головуючий та секретар зборів. У протоколі зазначаються особи, які брали участь в установчих зборах: для фізичної особи - прізвище, ім’я та по батькові, дані паспорта громадянина України або паспортних документів іноземця (для осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, - дані документа, який його замінює); для юридичної особи - прізвище, ім’я та по батькові уповноваженого представника юридичної особи, документ, що підтверджує його повноваження. Дані про фізичну особу засвідчуються її особистим підписом, а про юридичну особу - підписом її уповноваженого представника.

ВАЖЛИВО! Чисельність членів кооперативу не може бути меншою ніж три особи. При створенні кооперативу складається список членів та асоційованих членів кооперативу, який затверджується загальними зборами.

Перелік документів, необхідних для державної реєстрації  кооперативу:

-            заява про державну реєстрацію створення юридичної особи (форма-1);

-            примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення засновників (протокол установчих збрів членів кооперативу);

-            установчий документ юридичної особи (статут);

-            документ, що засвідчує повноваження заявника.

 

 

Зверніть увагу!!!

 

Документи мають бути викладені державною мовою та додатково, за бажанням заявника, - іншою мовою (крім заяви про державну реєстрацію). Текст документів має бути написаний розбірливо (машинодруком або від руки друкованими літерами).

Документи не повинні містити підчищення або дописки, закреслені слова та інші виправлення, не обумовлені в них, орфографічні та арифметичні помилки, заповнюватися олівцем, а також містити пошкодження, які не дають змоги однозначно тлумачити їх зміст.

 

Державна реєстрація  проводиться безоплатно

 

 Ми налаштовані на Ваш успіх!

У нас ПРОСТО, ДОСТУПНО, ЯКІСНО!

 

 

Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:

м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;

e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

 

16 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради