Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Як отримати інформацію співвласникам багатоквартирного житлового будинку, що мають намір створити об’єднання?

Створено: 2017-03-16 16:37:27Оновлено: 2017-03-16 16:39:34

Співвласник багатоквартирного будинку (далі - співвласник) - власник квартири або нежитлового приміщення у багатоквартирному будинку.

Законом визначено, що    об’єднання  може  бути  створено  лише  власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (багатоквартирних будинках).

З метою виявлення усіх мешканців в будинку для подальшого створення ОСББ законодавець надав право співвласникам безоплатно одержувати інформацію про власників на всі квартири та нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку і площу таких квартир та приміщень.

Інформація з Державного реєстру  речових прав на нерухоме майно надається за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстрі речових прав та містить обов’язкове посилання на Державний реєстр прав.

Інформація з Державного реєстру прав  надається у формі інформаційної довідки та містить актуальні на дату та час її надання відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно, а також відомості з Реєстру прав власності на нерухоме майно, який діяв до 1 січня 2013 року.

Інформація з Державного реєстру прав у паперовій формі надається за заявою особи, яка бажає отримати таку інформацію, шляхом звернення до суб’єкта державної реєстрації прав, зокрема  виконкому Криворізької міської ради.

Формування інформації з Державного реєстру прав в електронній формі здійснюється автоматично програмними засобами ведення реєстру залежно від зазначених користувачем параметрів пошуку, а саме - адреси місцезнаходження багатоквартирного будинку.

Для того, щоб отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо багатоквартирного будинку власнику квартири чи нежитлового  приміщення у цьому будинку слід:

  1. Звернутися до державного реєстратора виконкому Криворізької міської ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул.. Героїв АТО, буд. 30, кабінет №101.
  2. Заявнику необхідно мати при собі:

- оригінал документу, що посвідчує особу та ідентифікаційного коду;

- оригінал документу на право власності на квартиру чи нежитлове приміщення.

Звертаємо увагу отримувачів інформації, що реалізація ними своїх прав, зокрема і права на отримання інформації про власників квартири та приміщень, не може порушувати права інших співвласників.


 

16 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради