Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Незважаючи на припинення фінансування урядом пільг, в 2017 році в Кривому Розі не буде скорочена жодна соціальна програма, - Благун.

Створено: 2017-03-16 16:19:38Оновлено: 2017-03-16 16:25:36

Тільки в березні з міського бюджету на соціальну підтримку криворіжців буде спрямовано понад 14 млн.грн. Такий проект рішення схвалено на засіданні міськвиконкому.

Мер Юрій Вілкул підкреслив: "В таких складних умовах, в яких перебуває країна, ми продовжуємо підтримувати найбільш соціально незахищені категорії криворіжців. Це і допомога ветеранам і інвалідам, багатодітним сім'ям, військовослужбовцям... Кожен криворіжець  може розраховувати на допомогу міста".

Триває програма мера міста по виплаті матеріальної допомоги найменш соціально захищеним категоріям населення, у зв'язку з підвищенням урядом тарифів. В цьому році вже отримали допомогу 500 гривень більше 80 тисяч сімей. Гроші переводяться на підприємства, що надають послуги теплопостачання та водопостачання.

Місто надає всебічну підтримку учасникам АТО і членам їх сімей. Буде продовжена виплата допомоги на лікування та вирішення їх соціальних питань (додатково її отримають більше п'ятисот чоловік). З початку 2017 року таку допомогу вже отримали 1096 криворіжців на лікування і 54 людини на вирішення соціально-побутових питань. Також міськвиконком передбачив виділення коштів з міського бюджету для сімей, які втратили рідних під час служби в АТО.

«Не дивлячись на припинення фінансування урядом пільг, в 2017 році у Кривому Розі не буде скорочена жодна соціальна програма. Ми подбаємо і про криворіжців, які в силу обставин не мають можливості працювати, адже доглядають за інвалідами 1 групи. І вже в березні 159 осіб отримають матеріальну допомогу - по тисячі п'ятсот сорок чотири грн. Бо той мізер, який виділяє їм держава - 27 грн. на місяць, важко назвати допомогою. У минулому році 163 такі сім'ї отримали підтримку міста», - підкреслила Інеса Благун, начальник управління праці та соцзахисту міськвиконкому.

Мер міста тримає на особистому контролі своєчасне надання допомоги сім'ям з дітьми-інвалідами, які щодня потребують засобів гігієни. Їх в місті 174. Держава забула про те, що обіцяла їм допомогу і другий рік не виділяє на це кошти. Місто, як і в минулому році, вирішує і це питання. У березні рішенням виконкому 74 сім'ї отримають по 11 520 грн, а в квітні ще 100 криворізьких сімей таку ж допомогу.

Аналогічна ситуація складається з капітальними ремонтами житла інвалідів війни та сімей загиблих ветеранів війни. Пільга державою передбачена, але фінансування з держбюджету немає. Це 21 криворіжець, серед яких: інваліди Великої Вітчизняної війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, воїни-інтернаціоналісти, інваліди АТО, сім'ї загиблих бійців і інші. Місто бере на себе турботу про цих людей і з квітня вони почнуть отримувати 20 тисяч гривень з міського бюджету.


 

16 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради