Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міська комісія з контролю за якістю харчування перевірила навчальні заклади в чотирьох районах Кривого Рогу

Створено: 2018-02-16 16:25:52Оновлено: 2018-02-16 16:28:15

Створена за розпорядженням мера Юрія Вілкула комісія розпочала роботу з 12 лютого. За цей час перевірено сім навчальних закладів в чотирьох районах міста: Саксаганському, Довгинцівському, Інгулецькому та Покровському.

Було проінспектовано чотири дитячих садка і три школи. У ході перевірки відібрано проби саме тих продуктів, на яких акцентували увагу батьки в проведеному управлінням освіти онлайн-опитуванні.

Начальник управління освіти і науки Тетяна Кріпак сказала: «Рибну, м'ясну, молочну продукцію ми передали в організації, які мають право перевіряти і видавати сертифікати якості на продукти. Паралельно з цим, разом з технологом перевірили санітарний стан харчоблоків, посуду. В шести закладах у комісії не було зауважень до продуктів, посуду, харчоблоку та інших приміщень. Також, меню на момент перевірки було дотримано. Однак, поряд з цим є ряд порушень, які були оперативно усунені. За даними фактами ведеться службове розслідування».

Нагадаємо, що до складу міської комісії увійшли депутати міської ради від усіх фракцій і груп, технологи, представники ветеринарної служби, громадські активісти і працівники управління освіти.

«У підсобному приміщенні одного з дитячих садків комісія зробила зауваження щодо неякісного прибирання. Також, у холодильнику для зберігання продуктів не був відрегульований терморегулятор, тому не був витриманий температурний режим. Ще комісія виявила пряники, термін придатності яких закінчився», - додала технолог Марина Підвалюк.

Управлінням освіти і науки прийнято рішення продовжити перевірки, щоб охопити якомога більше шкіл і дитячих садків, особливо тих, до яких були зауваження у батьків щодо продуктів харчування. «Коли отримаємо остаточні результати лабораторних досліджень, вони обов'язково будуть опубліковані», - підкреслила Т. Кріпак.

Важливо відзначити, що закупівлями продуктів харчування займаються виключно районні відділи освіти, в яких створені і діють тендерні комітети. Райони повністю несуть відповідальність за якість продуктів та за якою ціною і в якого постачальника вони їх придбають.


 

16 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради