Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПРЕДСТАВНИЦТВО ЗА ДОВІРЕНІСТЮ У ЦЕНТРІ «ВІЗА»

Створено: 2018-02-16 10:40:24Оновлено: 2018-02-16 10:43:14

До адміністраторів Центру в Головному офісі, територіальних підрозділах так і в Мобільних офісах щоденно звертаються повноважні представники замовників послуг за довіреністю.

Довіреність – це письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами.

Форма довіреності може бути звичайною письмовою або письмовою нотаріальною. Нотаріально посвідчена довіреність вимагається на вчинення правочину, який потребує нотаріального посвідчення у випадках, передбачених законом або домовленістю сторін.

Нотаріуси посвідчують довіреності, складені від імені фізичної особи або юридичної особи, на ім’я однієї або декількох осіб з чітко визначеними юридичними діями, які належить учинити представникові.

У тексті довіреності мають бути зазначені місце і дата її складання (підписання), прізвище, імена, по-батькові (повне найменування юридичної особи), місце проживання (місцезнаходження юридичної особи) представника і особи, яку представляють, а в необхідних випадках і посаду, яку вони займають.

Дублікат довіреності може бути виданий нотаріусом тільки довірителю, так як при його видачі нотаріус з’ясовує відсутність підстав припинення представництва за довіреністю, передбачених ст. 248 Цивільного Кодексу, які можуть бути перевірені у разі видачі дубліката виключно довірителю.

Згідно ст. 247 Цивільного Кодексу встановлено, що строк довіреності встановлюється у довіреності. Якщо строк довіреності не встановлений, вона зберігає чинність до припинення її дії.

Представництво за довіреністю припиняється у разі закінчення строку довіреності; скасування довіреності особою, яка видала; відмови представника від вчинення дій, що були визначені довіреністю; припинення юридичної особи, яка видала довіреність; припинення юридичної особи, якій видана довіреність; смерті особи, яка видала довіреність, оголошення її померлою, визнання її недієздатною або безвісно відсутньою, обмеження її цивільної дієздатності, смерті особи, якій видана довіреність, оголошення її померлою, визнання її недієздатною або безвісно відсутньою, обмеження її цивільної дієздатності.

Вимоги до документів, які складено за кордоном з участю іноземних властей або які виходять від них, а також до документів, які оформлюються нотаріусами для використання за межами України:

-   для вчинення будь-яких нотаріальних дій, у тому числі, і для засвідчення вірності перекладу та вірності копій, документи, які складено за кордоном за участю іноземних органів влади або які від них виходять, повинні прийматися нотаріусами за умови легалізації або проставляння апостилю, якщо інше не передбачено міжнародними договорами;

-   довіреності, які видані іноземними органами і будуть пред’являтися на території України, мають відповідати вимогам, встановленим чинним законодавством України та міжнародними договорами.

Шановні криворіжці! Ми працюємо для Вас!
Наша якість- Ваша довіра


Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]

16 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради