Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До уваги орендарів земельних ділянок: порядок реєстрації договорів оренди змінено!

Створено: 2018-01-16 16:22:40Оновлено: 2018-01-16 16:24:55

Виконавчий комітет Криворізької міської ради доводить до відома орендарів земельних ділянок наступну корисну інформацію.

09.12.2017 року набрали чинності зміни до діючого законодавства в частині особливостей реєстрації речових прав на земельні ділянки.

Так, при реєстрації права оренди на земельні ділянки державний реєстратор обов’язково використовує відомості з Державного земельного кадастру. Зокрема, це інформація про кадастровий номер земельної ділянки, її адресу та площу, власника та/або користувача (орендаря).

На практиці трапляються різні випадки реєстрації права оренди:

  1. Право оренди зареєстровано до 1 січня 2013 року. Державна реєстрація зміни або продовження строку його дії проводиться виключно за умови наявності відповідних відомостей про зареєстровані права в Державному земельному кадастрі.
  2. 2.  Право оренди не зареєстровано до 1 січня 2013 року. Державна реєстрація виникнення права оренди проводиться виключно за умови відсутності відомостей про зареєстровані інші речові права в Державному земельному кадастрі чи Державному реєстрі прав.

Звертаємо увагу орендарів, що строк права оренди обчислюється з урахуванням строку дії договору оренди, який починається з моменту його укладення.

Тому наголошуємо на необхідності своєчасної реєстрації права оренди  мешканцями міста, які планують оформити необхідні документи або вже отримали договір оренди.

Зареєструвати право оренди просто, доступно, якісно можна звернувшись до Центру адміністративних послуг «Віза» чи  управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради.

Державна реєстрація прав проводиться в строк, що не перевищує п’яти робочих днів.

За результатами реєстрації замовник отримує витяг із Державного реєстру прав, який підтверджує набуття права на землю.

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:

м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;      

e-mail: [email protected].

 • Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

 

16 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради