Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі будівельна галузь збережена завдяки системним проектам мера з розвитку міста, - профспілка будівельників

Створено: 2016-08-15 10:45:25Оновлено: 2016-08-15 10:52:37

Для спрощення дозвільних процедур у будівництві в Кривому Розі буде відкрито підрозділ ДАБК (державна архітектурно-будівельна комісія).Тепер криворізьким будівельникам не потрібно їздити до  Києва  або Дніпра для отримання дозволів.

На зустрічі з криворізькими будівельниками перший заступник мера Євген Удод передав слова вітання від криворізького міського голови Юрія Вілкула, а також вручив обласні та міські нагороди кращим представникам професії.

Євген Удод зазначив: «Мерія і міськрада системно працюють над розвитком міста. Кошти спрямовуються на капітальні ремонти  і на будівництво. А це означає, що місто живе, розвивається. Завдяки стабільності у місті, чіткому плануванню бюджету, працюючим підприємствам, збережена як соціальна сфера так і будівельна галузь. І це дуже важливо, адже одне робоче місце в будівельній галузі забезпечує від 5 до 8 робочих місць у суміжних галузях», - зазначив Євген Удод.

Заступник мера наголосив: «Ми розуміємо – все, що створено у місті – зроблено вашими руками. Величезна подяка керівникам, які в нинішній непростий час зберегли колективи,  вдячні працівникам підприємств, які намагаються працювати для своїх компаній, на благо рідного Кривого Рогу».

Голова спілки будівельників Кривого Рогу Олімпіада Фарафонова сказала: «Будівельна галузь проходить серйозні випробування. Але,  навіть в умовах кризи, криворізькі будівельники вистоюють, не відступають від якості у своїй роботі. Місто забезпечує постійний фронт будівельних робіт, а значить – зберігається галузь і, найголовніше, робочі місця».

Євген Удод акцентував увагу на важливій для міста події: «Найближчим часом ми відкриємо криворізький підрозділ ДАБКу. Тепер не потрібно буде їздити до Києва або Дніпра, щоб отримати дозвіл на початок будівництва, а також введення нових об'єктів в експлуатацію. Це значно скоротить терміни проходження необхідної документації для будівництва, а отже, і терміни від початку проектування до здачі нового об'єкта».

 Довідково:

У 2016 році за ініціативи міської влади та за рахунок коштів міського бюджету:
- продовжуються роботи з реконструкції проспекту Карла Маркса, виконується облаштування скверів біля Вічного вогню та міської школи мистецтв;
-триває  будівництво мереж зовнішнього освітлення;
- виконується реконструкція малої сцени Криворізького академічного театру драми та музичної комедії та ще десяти об'єктів культури;
- ведуться роботи з ліквідації наслідків підтоплення на лінії швидкісного трамвая.

Крім цього, до кінця поточного року буде завершено проектування та експертиза цілого ряду соціально важливих для міста об'єктів, серед яких:
- реконструкція будівлі на вул. Туполєва;
- реконструкція будівлі під історико-краєзнавчий музей;
- нове будівництво інженерних мереж і споруд, благоустрій для садибного будівництва на території міста по вул. Симонова.


 

15 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради