Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За останні п`ять років для підтримки мистецтва у Кривому Розі зроблено більше, ніж за всі роки незалежності України, -заслужений діяч мистецтв України О. Бєльський

Створено: 2016-08-15 10:59:39Оновлено: 2016-08-15 11:03:40

До кінця року у Кривому Розі відремонтують 11 об'єктів культури: малу сцену академічного театру ім.Т. Шевченка, академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху», музичні і художні школи мистецтв та палац культури «Мистецький» (кол. Артема).

Масштабний фронт робіт ведеться на одному з найбільш знакових культурних об'єктів міста – театрі музично–пластичних мистецтв «Академія руху».

Директор театру, заслужений діяч культури України Олександр Бєльський доповів міському голові, що зараз ведеться ремонт великої сцени і в цьому році буде завершено ремонт глядацького залу, встановлено звукове та механічне обладнання сцени.

Зараз вже повністю переобладнані технічні приміщення, балетний зал, адміністративні кабінети першого і другого поверху. Проведено комплекс робіт для того, щоб мінімізувати втрати тепла: утеплений фасад, повністю замінено системи тепло - і водопостачання, перекрито дах.

Крім того, за ініціативи мера розпочато будівництво малої сцени театру, що дозволить представити криворіжцям розширений репертуар. Фундамент вже зроблений і Юрій Вілкул поставив завдання заступнику міського голови Валентині Бєрлін в цьому році закінчити дах та стіни будівлі. «Необхідно активізувати всі зовнішні роботи. Ви повинні встигнути все зробити до настання холодів», - підкреслив мер.

Олександр Бєльський сказав: «За останні п'ять років для підтримки мистецтва у Кривому Розі зроблено більше, ніж за всі роки незалежності України».

Він зазначив: «Будівлі  культури у місті зводилися ще у  50-60 рр. минулого століття. І за весь час свого існування капремонти практично не проводилися. Символічно, що навіть в умовах кризи в країні, міська влада робить усе для того, щоб Кривий Ріг був не тільки потужним промисловим центром України, але і розвивався духовно. В нинішній час, це дійсно дуже важливо для людей».

Також проводяться ремонтні роботи і в ПК «Тернівський», після їх завершення цей об'єкт культури стане більш комфортним для відвідувачів і творчих колективів.

Заступник мера Валентина Бєрлін зазначила: «Проект ремонту палацу культури був зроблений ще три роки тому. В його рамках  замінено вікна. Але, у 2014 році, коли за розпорядженням уряду всі будівництва та ремонти були зупинені, довелося переробляти проект, а це спричинило затримку з часом. Держава припинила фінансування, але кошти виділені з міського бюджету. І в цьому році всі роботи будуть завершені».


 

15 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради