Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Реєстрація земельної ділянки: процедуру спрощено

Створено: 2017-06-15 14:41:09Оновлено: 2017-06-15 14:42:19

Державні реєстратори управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради  отримали онлайн-доступ до Державного земельного кадастру.

Тепер, у разі звернення мешканців, які мають намір подати заяву про державну реєстрацію права власності, оренди, сервітуту, постійного користування земельною  ділянкою, реєстратор маючи безпосередній доступ до Державного земельного кадастру  користується наявними в ньому відомостями в  процесі здійснення реєстрації.

Крім того, слід зауважити, що зазначена взаємодія є двосторонньою, тобто співробітники Держгеокадастру також мають доступ до Державного реєстру прав, що не лише дозволяє оперативно здійснювати обмін даними, а й вчасно виявляти помилки  у записах про земельну ділянку та виправляти їх ще до проведення реєстраційних дій.

Звертаємо увагу криворіжців, що з урахуванням налагодженої взаємодії державних реєстраторів з системою Державного земельного кадастру державним реєстратором не може бути відмовлено у реєстрації прав на земельну ділянку у таких випадках:

1) наявні помилки в Державному земельному кадастрі, що виникли після перенесення інформації про земельні ділянки із попередніх інформаційних систем до Державного земельного кадастру (розташування в межах земельної ділянки частини іншої земельної ділянки, невідповідність меж земельної ділянки, зазначених у Державному реєстрі земель, її дійсним межам);

2) невідповідності площі земельної ділянки, зазначеної в Державному реєстрі земель, її дійсній площі у результаті зміни методів підрахунку (округлення);

3) невідповідності відомостей про земельну ділянку в Державному земельному кадастрі відомостям, що містяться в документі, який посвідчує речове право на неї. Така ситуація можлива у разі внесення змін до запису про земельну ділянку або виправлення помилки у відомостях Державного земельного кадастру про земельну ділянку. У такому разі пріоритет мають відомості Державного земельного кадастру;

Криворізькою міською владою постійно здійснюються заходи для зменшення навантаження на замовників послуг, шляхом самостійної взаємодії чиновників між собою.

Ми працюємо для Вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49; e-mail: e-mail: vpr@kr. gov.ua.

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; тел. 493-08-28, 92-25-94, 92-13-61, 92-13-77, 92-13-89, "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

15 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради