Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Гаряча» лінія Центру «Віза»: з чим звертаються під час воєнного стану

Створено: 2024-04-15 13:05:15Оновлено: 2024-04-15 13:07:48

«Гаряча» лінія Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») - створена для консультування з питань надання адміністративних послуг та не припиняла своєї роботи ні в період пандемії, ні під час воєнного стану. Всі дзвінки на номер 0-800-500-459 – БЕЗКОШТОВНІ. Оператори постійно уважно аналізують тематику звернень та проводять роз’яснення з актуальних питань, інформація щодо яких розміщується на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») та офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

З початку року операторами вже опрацьовано 6741 вхідний дзвінок.

Останнім часом через розповсюдження у соціальних мережах фейкової інформації про термінову необхідність перереєстрації нерухомого майна громадянам, які набули права на нерухоме майно до 2013 року, інакше вони втратять житло, значно збільшилась кількість звернень на «Гарячу» лінію саме з цього питання. Шановні замовники послуг, акцентуємо Вашу увагу – це фейк! Насправді ж внесення відомостей про нерухомість до Е-Реєстру (Державного реєстру речових прав на нерухоме майно), що функціонує з 2013 року є обов’язковим для подальшого відчуження нерухомості у нотаріуса (продаж, дарування, тощо) або отримання компенсації за програмою «єВідновлення» через Портал Дія. В той же час, документи щодо права власності на нерухомість, набуту та зареєстровану в БТІ до 2013 року є чинними по сьогодні: оформлювати їх заново не потрібно, а «перереєстрація» у Е-Реєстрі є рекомендацією, а не обов’язком! Крім того, законодавством не встановлено жодних граничних термінів.

До того ж, подати документи для внесення відомостей в Е-Реєстр, крім Центру «Віза» («Центр Дії») можна звернувшись до будь-якого нотаріуса, а при наявності кваліфікованого електронного підпису – на Порталі Дія.

На другому місці за кількістю звернень - питання щодо реєстрації місця проживання та отримання витягу про реєстрацію місця проживання.

Для отримання вищезазначених послуг звертайтесь до відділів реєстрації місця проживання фізичних осіб управління з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб департаменту адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради, що розташовані у всіх районах міста,  незалежно від місця розташування житла, у якому потрібно «прописатися».

Витяг надається за зверненням особи або її законного представника з поданням наступних документів:

- особи старше 14 років - паспортний документ та картку платника податків (РНОКПП);

- діти до 14 років - свідоцтво про народження та картку платника податків (РНОКПП) дитини (за наявності).

Також, можна замовити витяг про місце проживання в електронній формі - засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг на порталі або застосунку «Дія».

Для цього:

- зайдіть у застосунок Дія або авторизуйтесь на порталі Дія;

- натисніть «Послуги» - «Довідки та Витяги» - «Витяг про місце проживання»;

- виберіть, для кого хочете отримати документ для себе, чи для дитини;

- сформувати витяг та завантажити його в PDF-форматі.

Витяг надається безоплатно і має однакову юридичну силу як у паперовому вигляді, так і в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, що прийом замовників послуг у Центрі «Віза»  («Центр Дії») під час дії воєнного стану  здійснюється лише за ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСОМ або скориставшись  QR-кодами  (за посиланням - https://cutt.ly/LGGucwq). 

Важливо! Якщо Ви не можете додзвонитися на «Гарячу» лінію Центру «Віза» («Центр Дії»), є можливість звернутися до Контакт-Центру виконкому Криворізької міської ради за телефонами 15-20 (з мобільного оператора «Київстар») та (056) 499-15-20 (з інших мобільних операторів).

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
https://viza.kr.gov.ua

e-mail: [email protected]

15 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради