Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Вілкул: В новому арт-простірі «Мистецтво нескорених» військові, ветерани та члени їхніх родин зможуть займатися малюванням

Створено: 2024-04-15 10:00:45Оновлено: 2024-04-15 10:03:46

В рамках арт-терапії також буде надаватися психологічна підтримка


Мальовнича локація, атмосфера спокою, а ще - можливість творити. Так виглядає новий арт-простір «Мистецтво нескорених» в одному з криворізьких Палаців культури. Цей проєкт реалізується за підтримки Ради оборони Кривого Рогу та Управління культури міста.


«Створення нового арт-простору «Мистецтво нескорених»  є продовженням реалізації «Політики Героїв» по підтримці військовослужбовців, ветеранів та їхніх родин. В її рамках надається психологічна підтримка, надана можливість безкоштовно відвідувати заняття плаванням та тренування і змагання з інших видів спорту, організовані навчання танцям та IT-технологіям і ще багато заходів. Тепер є можливість і займатися малюванням, отримувати арт-терапію», - сказав Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.


“Виникла ідея про ще один проект, щоб він міг підтримувати і якось перемикати з війни на щось інше. Він про те, що може захоплювати, давати наснагу, підтримку. Виникла ідея і з цією локацією, на якій є живі квіті та рослини. Коли сюди зайшла, відчула полегшення. Я вдячна місту за підтримку ветеранів, проєкт було реалізовано дуже швидко», - сказала на відкритті нового арт-простору «Мистецтво нескорених» Ольга «Ядвіга» Стецко-Цабак, ветеран російсько-української війни, керівник міського сервісного офісу «Ветеран».


“Війна нікого не робить щасливим. Постійні стреси, «повітряні тривоги», турбота за близьких, втрата рідних та друзів... Особливо важко зараз для наших захисників і членів їхніх родин. Тому Рада оборони, міська влада робить все для того, щоб підтримати їх», - сказав Сергій Мілютін, заступник міського голови Кривого Рогу.


Проєкт «Мистецтво нескорених» дозволить учасникам зрозуміти власні почуття та переживання, висловити свої думки, позбавитися стресу, тривожності. Усе це - за фахової підтримки.


“Так як я - художник, я завжди бачу в малюванні терапевтичну складову. Тому, коли був такий запит щоб допомагати вийти з психологічної кризи, так як я цим займаюся давно, і не просто малюю, а займаюся ще й терапією та медитацією, відмовлятися було б не гарно. Як можу, допомогу людям», - сказав художник Рамін Будда, який проводить зайняття в арт-просторі.


Зайняття будуть проводитися щосуботи. Для зручності в арт-просторі створено і дитячий простір, в якому діти можуть гратися за займатися коли батьки малюють та спілкуються з психологами та арт-терапевтами.

Записатися на заняття малюванням та танцями учасники бойових дій та члени їх родин можуть за телефоном +38 (098) 605 20 25. Бажаючі займатися оздоровчим плаванням, можуть звернутися до Центру «Я-Ветеран» (Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1).

15 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради