Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Під час кризи в країні важливо, що в Кривому Розі підприємці отримують підтримку міської влади, - підприємець Наталія Шматко

Створено: 2016-12-14 12:20:48Оновлено: 2016-12-14 12:22:57

У Кривому Розі підвели підсумки роботи у підприємницькій сфері. Наступного року підприємці отримають додаткову підтримку від міської влади у вигляді компенсації відсоткових ставок за кредитами.

Для підтримки малого і середнього бізнесу під керівництвом міського голови Юрія Вілкула у Кривому Розі реалізується спеціальна міська програма. Завдяки цьому в місті в 2016 році навіть при такій складній ситуації в країні було відкрито понад 80 об'єктів бізнесу. На сьогодні, в малому підприємництві Кривого Рогу зайнято близько 17 тис. осіб, діє понад 3 тис. об'єктів малого бізнесу.

На підсумковій прес-конференції начальник управління підприємництва Ірина Рижкова сказала: «Відносини влади і бізнесу в Кривому Розі будуються на принципах відкритості і прозорості, задля підтримки підприємців».

У Кривому Розі встановлена одна з найнижчих, соціально-орієнтованих орендних плат в Україні на землю на об'єкти бізнесу з понижуючим коефіцієнтом 0,3. Також, роботодавці, які оформили трудові відносини з 10 найманими працівниками та інвалідами мають, за рішенням міськради, преференції при виплаті єдиного податку – на рівні 50% ставки. Завдяки системній роботі з детінізації відносин на ринку праці в 2016 році було офіційно працевлаштовано понад 6 тис. найманих працівників, в результаті чого люди отримали соціальні гарантії, а до міського бюджету додатково надійшло понад 2 млн. грн.


Також за завданням мера Юрія Вілкула в допомогу молодим підприємцям було створено спеціальний бізнес-інкубатор, лише в 2016 році його послугами скористалися майже 5 тис. криворіжців.

Підприємець Шматко Наталія зазначила: «Під час кризи в країні важливо, що в Кривому Розі підприємці отримують підтримку міської влади. У нас в місті досить просто отримати необхідні документи та пройти дозвільні процедури. Для цього достатньо звернутися в муніципальний центр послуг. Низька ставка на землю взагалі принципове питання».

Ірина Рижкова підкреслила: «Зараз ми працюємо над Програмою розвитку малого і середнього підприємництва до 2020 року. Вперше за всі роки дії Програми з міського бюджету, за дорученням мера Юрія Вілкула, буде виділена фінансова підтримка малого і середнього бізнесу шляхом компенсації відсоткових ставок за кредитами. В першу чергу, мова йде про підприємців, які будуть створювати нові робочі місця».


 

14 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради