Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За несвоєчасну підготовку до опалювального сезону відповідальні за це керівники можуть втратити посади, - мер Ю. Вілкул

Створено: 2016-07-14 12:05:20Оновлено: 2016-07-14 12:07:29

Для покращення теплопостачання квартир криворіжців на котельнях впроваджуються енергозберігаючі технології.

Міський голова Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з контролю підготовки до опалювального  сезону котелень КП "Криворіжтепломережа".

За дорученням мера підготовка до нового опалювального сезону розпочалася ще в січні. Був створений міський штаб, який займається координацією роботи усіх служб. На нараді мер підкреслив: «Всі комунальні заклади – лікарні, пологові будинки, школи, дитячі садки повинні отримати паспорти готовності до проведення осінньо-зимового периоду не пізніше 30 серпня. Відповідальні керівники своїми посадами відповідатимуть, якщо не виконають поставлене завдання. Усі заплановані роботи повинні бути завершені до кінця серпня, щоб до 15 жовтня місто було повністю готове до старту опалювального сезону».

Директор КП «Криворіжтепломережа» Сергій Мітін доповів меру про роботи на котельній пологового будинку №1, яка обслуговує 6 медичних закладів и прилеглі житлові будинки:«Завершується поточний ремонт котлів, який підвищить їх економічність, збільшить надійність і строк експлуатації, а головне – підвищить якість забезпечення теплом квартир криворіжців». Він підкреслив, що в умовах, коли уряд більше ніж у вісім разів підняв ціни на газ, у Кривому Розі особлива увага приділяється впровадженню енергозберігаючих технологій. Завдяки цьому, протягом року теплогенеруючі підприємства міста на 10% зменшили використання газу.

Сергій Мітін відзначив, що впровадження енергозберігаючих технологій стало можливим завдяки виділенню коштів з міського бюджету на придбання обладнання і матеріалів. «Це дозволяє нам проводити технічне оновлення і підвищувати ефективність котелень, а значить - зменшити втрати. Крім того, на котельній пологового будинку №1 встановлюється автоматизована система управління, яка також знизить використання газу», - сказал Мітін.

Крім цього, до початку опалювального сезону для мінімізації втрат буде замінено 17 кілометрів тепломереж, а на найбільш проблемних ділянках, відновлена теплоізоляція.

Дотримання строків виконання робіт міський  голова Юрій Вілкул вимогає від  усіх 98 котелень міста, незалежно від  форм власності.

«Є дуже великі запитання до того, як проходить підготовка на державному підприємстві "Криворіжтеплоцентраль", яке підпорядковується не міській владі, а напряму Кабміну. До мене на прийом приходили жителі міста, які мають дуже багато претензій до роботи цього підприємства. У нас вони теж  є. Зокрема щодо порушень графіків підготовки котелень та темпів утеплення труб. У них на балансі 6 котелень, які повинні постачати тепло жителям 4-х районів: Довгинцівського, Інгулецького, Саксаганського і Покровського. Це державне підприємство, але, все-таки, я буду наполягати, щоб керівництво цього підприємства повністю виконало свої обов’язки щодо ремонтів», - підкреслив мер Юрій Вілкул.

14 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради